Kendte 9. juni 2016

Alle troede Søren var død – men 13 år efter ringede telefonen

For 17 år siden forsvandt familiefaren Søren Baisgaard sporløst – og efterlod sin kone Lone og to døtre i lige dele sorg og uvished. I aften forsøger TV 2-dokumentaren ”Som sunket i jorden” at finde ud af, hvad der skete med Søren. For noget tyder på, at han stadig er i live
(Foto: TV 2)

For 17 år siden styrtede Lone Jensens liv i grus.

Kalenderen viste december, og hun burde egentlig være i gang med at pynte til jul og købe gaver i stakkevis.

Men 2. december skete der noget, der for altid ændrede Lone og hendes to døtres liv.

Den dag forsvandt hendes mand og døtrenes far Søren Baisgaard nemlig på dramatisk vis ud af deres liv.

 På få timer havde den elskede og udadtil glade og positive familiefar pakket sin kuffert, fundet sit pas og rejst ud af landet – han efterlod kun en seddel til sin kone og døtre, hvor der stod 'Jeg elsker jer og har altid prøvet at gøre tingene så godt som muligt for jer. Men nu er det slut. Jeg håber, at I trods mine ubetænksomheder får et godt liv’.'

Hvert år bliver omkring 600 danskere meldt savnet. Langt de fleste dukker op igen, men enkelte forbliver forsvundet – som det er tilfældet med Søren. I aften forsøger TV 2-dokumentaren ”Som sunket i jorden” at finde ud af, hvad der skete med Søren.

For noget tyder på, at han – her 17 år senere – stadig er i live.

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i denne artikel.

Søren havde en høj stilling i erhvervsrejseafdelingen hos DSB, kort tid før han forsvandt. Og kort tid før den skæbnesvangre dag var familiefaren blevet afsløret i omfattende bedrageri. Den eksakte beløb er ukendt, men ifølge TV 2-dokumentaren mener en tidligere kollega, at bedrageriet beløb sig til mellem 5 og 14 millioner kroner.

Men havde Søren forudset risikoen for, at han ville blive opdaget? I hvert fald brugte han fire timer på at pakke sine ting, skrive afskedsbrevet og forsvinde ud af landet, da han blev opdaget i begyndelsen af december 1999.

Søren boardede flere fly. Han landede blandt andet i London, før han satte kursen mod Thailand, hvor han indlogerede sig på et hotel, hvor familien havde boet før.

Men der gik ikke længe, så havde Søren også forladt hotellet – og alle sine ejendele. Han efterlod sin kuffert, sit tøj, sit pas på hotelværelse – og endnu et afskedsbrev. I brevet stod der blot ”Søren er død”.

Men Søren blev aldrig fundet – hverken død eller i live. I stedet levede Lone og døtrene videre med uvisheden hjemme i Danmark. I 2012 forsøgte familien at få Søren erklæret død ved retten – men så tog sagen en usædvanlig drejning.

Se billeder fra sagen i galleriet nederst i denne artikel.

Retten i Glostrup havde indrykket en annonce i den lokale avis i Phuket i Thailand, og det gav åbenbart pote. I hvert fald ringede telefonen en dag hos retten i Glostrup, og i den anden ende præsenterede en mand sig som ”Søren Baisgaard”. Han vil høre, om han stadig var efterlyst for bedrageri. Og så sagde han:

”Kan I ikke bare lade mig være i fred?”

Ingen kan helt be- eller afkræfte, om opkaldet virkelig var fra Søren.

Men det fik hvert fald flere spørgsmål til at vrimle frem.

For er Søren i live? Hvor er han? Hvad laver han? Hvorfor forlod han kone og døtre, som han elskede så højt?

Disse spørgsmål vil TV 2 i aften forsøge at finde svar på ved at følge i Sørens fodspor.

”Som sunket i jorden” vises klokken 20.00 på TV 2.

Se billeder fra sagen herunder:

Som sunket i jorden - Søren Baisgaard

Sponsoreret indhold