Aldrig set før i "Nak & Æd": Plantekød på menuen

Vennerne Skouboe og Kirk er glade for kød, og ikke helt så begejstrede for det grønne alternativ

Vennerne Skouboe og Kirk er glade for kød, og ikke helt så begejstrede for det grønne alternativ

Foto: Lars Aarøe

Menuen har varieret en del gennem ti sæsoner af "Nak & Æd" på Danmarks Radio. 

Alt fra springbuk over påfugl til en bavian har været på tallerknen i løbet af de populære programmer, men fælles for alle afsnittene af jagt- og madudsendelserne har været én ting:

Kød er hovedingrediens. 

Det princip kan dog gå hen og ændre sig på torsdag, når den nyeste sæson ruller over skærmen. 

Makkerparret Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirks alternativ til kaninen, som de planlægger at nedlægge på øen Endelave, er denne gang en bunke grøntsagsfars - et vegetarisk kødalternativ. 

- Hvis vi ikke får en kanin, så tager vi det her plantekød, og så laver vi et giga fantastisk måltid, lyder det fra kokken Kirk, som vanen tro har ansvaret for madlavningen. 

Jægeren Jørgen Skouboe er anderledes skeptisk over det grønne erstatning for saftigt kaninkød. 

- Prøv og hør, det er det her, der skal redde kloden, siger Kirks, før de smager, hvorefter Skouboe kontant reagerer på plantefarsen: 

- Indtil videre vil jeg sige, jeg håber, jeg er død, inden vi når dertil.  

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close