Kendte15. juni 2016

Aimee mistede både arme og ben: Nu deler hun inspirerende foto

Amerikanske Aimee Copeland mistede både arme og ben, da hun i maj 2012 blev angrebet af en kødædende bakterie. Selv om det har været en lang kamp for at acceptere sin nye situation, deler en glad og lykkelig Aimee Copeland nu et inspirerende foto
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/aimee_copeland_polfoto.jpg
 (Foto: Polfoto)

Amerikanske Aimee Copeland havde alt: En sød og eftertænksom kæreste, en succesfuld og fremadstormende karriere – og et smukt udseende, som ofte blev bemærket.

Men alt dét – hele Aimee Copelands liv – blev på et splitsekund ændret en forårsdag tilbage i 2012.

Her hyggede den unge kvinde fra Atlanta, Georgia sig med nogle venner, da hun på uheldig vis faldt af en hjemmelavet svævebane og fik et stort sår på sit ben.

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet nederst i artiklen.

Aimee måtte syes med hele 22 sting – men hendes prøvelser skulle først lige til at begynde. For såret hele ikke, men blev i stedet angrebet af en kødædende bakterie. Det tog blot tre dage, så lå den normalt så energiske kvinde i en dyb koma og kæmpede for sit liv.

Lægerne kæmpede og kæmpede – og Aimees krop blev fyldt med medicin – men den kødædende bakterie fortsatte ufortødent med at æde af hendes krop. Til sidst så lægerne ingen anden udvej end at amputere først hendes venstre ben – og tre dage senere det højre ben og begge hendes arme.

Siden ulykken – og de vanvittige konsekvenser den havde – har Aimee forsøgt at acceptere sin nye situation. Hun har opholdt sig flere måneder på et rehabiliteringscenter, hvor hun har lært at begå sig uden lemmer. Og så har hun også brugt de sidste tre år på at forlige sig med, at dét liv, hun havde, er væk – og at hun i dag er – både fysisk og psykisk – en anden person.

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet nederst i artiklen.

Heldigvis har Aimee undervejs bibeholdt det gode humør og den positive indstilling – og for nylig delte den stærke kvinde, 28, så et inspirerende billede på sin Facebook. Billedet viser Aimee iført en lyserød og lilla bikini.

- Det har taget mig lang tid at blive fortrolig med og acceptere min nye krop. Vi er alle bygget med skønhedsfejl, og der er så megen skønhed i vores fejl. Arrene og hudtransplantationen giver karakter! Det handler ikke om, hvad du har – hvad du gør med dét, du har, er dét, der virkelig tæller, skriver Aimee som kommentar til billedet, der allerede har fået over 13.000 ’likes’ og blevet delt mere end 1.300 gange.

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet nederst i artiklen.

Der gik et godt stykke tid, før at Aimee så sin nye krop, efter at lægerne på JMS Burn Center i Augustus, Georgia havde amputeret alle hendes lemmer i maj 2012. Der var ingen spejle på hendes hospitalsstue, men Aimee vidste, at den var helt galt – også mens hun stadig var omtåget på grund af medicinen.

- Jeg så hudtransplantationerne, der dækkede dét, der var tilbage af min krop – og jeg kan huske, at jeg syntes, jeg lignede et monster. Jeg var så chokeret, har Aimee tidligere fortalt ifølge Daily Mail.

Hun tilbragte seks uger på hospitalet – og herefter to måneder på et genoptræningscenter, hvor hun skulle lære at begå sig uden hverken arme eller ben. Hun arbejdede hårdt og intenst – da hun kom hjem to måneder senere, ramte muren hende.

- Det var, da jeg kom hjem to måneder efter, at det hele blev svært. Det handler ikke kun om at kunne børste hår eller tænder, der er en million ting, som vi gør hver dag, som jeg skulle lære. Der var så mange frustrerende dage, hvor jeg råbte og skreg og græd. Jeg hadede, at jeg havde brug for hjælp til selv de mest simple ting, har Aimee tidligere fortalt.

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet nederst i artiklen.

Mens Aimee kæmpede for at få sit liv tilbage, måtte hun også vinke farvel til sin kæreste gennem flere år. Ben kunne ikke fortsætte forholdet efter ulykken – og parret gik hver til sit i december 2014.

- Jeg troede, at Ben og jeg skulle tilbringe resten af livet sammen, han var min sidste rigtige forbindelse til den person, som jeg var før ulykken. Så da han ikke kunne acceptere den nye Aimee, var jeg sønderknust. Det var bare for hårdt for ham at acceptere det, der var sket, har Aimee tidligere fortalt.

Men bruddet satte også skub i Aimee – hun besluttede sig for, at hun ikke ville lade sig knække. Og hun begyndte at lægge endnu flere kræfter i sin genoptræning.

- For det første var jeg desperat efter at kunne bruge min telefon igen, det var min livline til mine venner og familie, mens jeg var på hospitalet. Da jeg mestrede det, tænkte jeg ’Hvordan skal jeg børste mine tænder, mit hår og spise selv?’, fortalte Aimee ifølge Daily Mail i februar 2016.

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet nederst i artiklen.

I dag mestrer hun så sine nye lemmer – protester til både ben og arme – til UG, og hun har også lært at børste tænder, hår – og spise selv. Og midt i alt det hårde arbejde har Aimee også fundet kærligheden på datingsiden OKCupid.

- Jeg var meget ærlig omkring mine skader fra dét øjeblik, vi begyndte at skrive sammen, men det skræmte ham ikke væk, og jeg var lettet, at han stadig ønskede at invitere mig ud. Vi tog en drink, og fra første date var gnisten der bare, fortalte Aimee i februar om kæresten, der hedder Stephen, er 26 år og engelsklærer.

- Fra begyndelsen sagde han, at han synes, min krop er perfekt, og at han ikke ville ændre noget som helst ved mig.

Vi synes, du er sej Aimee!

Du kan se billeder af Aimee Copeland i galleriet herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_108.png
null

Sponsoreret indhold