Kendte18. maj 2021

Afsløret: Bill Gates havde "upassende" forhold til Microsoft-ansat

Kilder tæt på Gates afslører, at der i 2019 blev igangsat en undersøgelse af milliardærens forhold til en Microsoft-ansat
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/upiphotostwo567993.jpg
 Foto: MEGA

Sidste år stoppede Bill Gates som medlem af Microsofts bestyrelse. Han forklarede sit exit med, at han ville fokusere på sit filantropiske arbejde, men nu afslører Wall Street Journal, at det ikke var årsagen til hans tilbagetræden.

Ifølge mediet, der har talt med flere anonyme kilder, blev der i 2019 igangsat en advokatundersøgelse, fordi en Microsoft-ingeniør i et brev hævdede, at hun havde haft et romantisk forhold til Bill Gates. Et forhold, som varede flere år.

Flere bestyrelsesmedlemmer fandt det ikke passende, at Gates fortsatte i bestyrelsen, mens undersøgelsen var igangsat, og det var altså derfor - og ikke på grund af hans velgørende arbejde - at han trak sig fra bestyrelsen, afslører de unavngivne kilder til erhvervsmediet.

Efterfølgende fortsatte Microsoft undersøgelsen, der konkluderede, at forholdet var upassende.

Wall Street Journals afsløring kommer i kølvandet på nyheden om, at Bill Gates skal skilles fra sin kone gennem 27 år, Melinda Gates.

- Efter mange tanker og en masse arbejde for vores forhold, har vi taget beslutningen om at gå hver til sit, lyder det blandt andet i det opslag, som parret sammen delte på Twitter.

65-årige Bill Gates, der er god for over 800 mia. kr., skal nu sammen med 56-årige Melinda dele deres bo.

Det amerikanske ugeblad People har fået aktindsigt i Melinda Gates' skilsmissebegæring, som hun har indleveret i King County i Washington.

Af dokumenterne fremgår det, at parret ikke har en ægteskabspagt, og at de vil dele deres fælles formue efter en såkaldt aftale om seperation.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/cnpphotos216146.jpg
 Foto: MEGA

Gates-parret har sammen tre børn. Foto: MEGA

I sin skilsmissebegæring har Melinda Gates angivet, at der ikke er behov for, at hun får ægtefællebidrag.

Sammen har parret fonden Bill & Melinda Gates Foundation, og i forbindelse med seperationen har de oplyst, at de vil fortsætte deres fælles arbejde med fonden.

Bill og Melinda Gates blev gift nytårsdag i 1994 på Hawaii. Sammen har de sønnen Rory John på 21 og døtrene Phoebe Adele, 18, og Jennifer Katharine, 25.

Sponsoreret indhold