Kendte 10. marts 2020

Afslører detaljer om Ole Michelsens sidste tid

Den ikoniske filmanmelder Ole Michelsen er død, og nu åbner en af hans nære venner – musiker og skuespiller Michael Falch – op om filmanmelderens sidste tid
(Foto: Aller Media)

Det er ikke mange dage siden, det kom frem, at den legendariske filmanmelder Ole Michelsen er død i en alder af 79 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu åbner en af hans nære venner – musiker og skuespiller Michael Falch – op om filmanmelderens sidste tid.

I et rørende opslag på Facebook fortæller Michael Falch, at den ikoniske filmanmelder den sidste tid var hårdt ramt af demenssygdommen Alzheimer, og at han i den forbindelse var flyttet fra sin lejlighed og på plejehjem.

- Det sidste halvandet års tid har jeg besøgt ham der med jævne mellemrum, og selv om hans demenssygdom var taget til for hver gang, så han ikke kunne huske mit navn eller udtrykke, hvem jeg var, kunne han dog stadig med hjertelig glæde meddele det i øvrigt fænomenale personale, at her var en virkelig god ven kommet på visit, skriver en bevæget Michael Falch, inden han tilføjer:

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Michael Falch begræder tabet af sin gode ven, filmanmelder Ole Michelsen. Foto: Kaspar Wenstrup

- Og trods hans tilstand lykkedes det os hver eneste gang midt i hans strøm af tiltagende totalt sort snak at finde ind i et fælles grineflip. Jeg ved ikke, hvordan det kunne lade sig gøre at komme igennem den port, men vi kunne altså skrige af grin, præcis som førhen - langt mere i en stærk fælles følelse end i en oplevelse af mening. For al konkret mening var væk.

Michael Falch fortæller også, at han i begyndelsen ikke vidste, at vennen var ramt af demenssygdommen. I stedet troede Michael Falch, at der var skår i deres venskab.

- Han undveg mine forsøg på kaffeaftaler og holdt efterhånden helt op med at svare på mine beskeder, og jeg begyndte at tro, at jeg måtte have krænket ham. Jeg pressede på for at opklare sagen, men kommunikationen forblev helt ensidig, fortæller Michael Falch, inden han tilføjer, at en fælles ven efterfølgende gav ham besked om, at der var tale om Alzheimers.

I sit rørende opslag hylder Michael Falch sin nu afdøde ven:

- Oles formidling af hhv. filmkultur og ædru livsstil blev hans hovedopgaver i livet, men hans kærligt drilske glimt i øjet er nok hans største bidrag til de mange medmennesker, der allerede længe har savnet hans gode, gamle, sprudlende tilstedeværelse i vores liv på grund af den barske sygdom, der tog ham. Det glimt i øjet, hans skarpe tunge og hans lynende intelligens er ikke længere tilgængeligt.

Ole Michelsen blev især kendt som vært på DRs filmprogram ”Bogart”, der blev sendt i perioden 1985 frem til 2002.

Her anmeldte han biografaktuelle film og uddelte hatte til filmene, alt efter hvor gode filmene var.

Du kan læse hele Michael Falchs hyldest herunder:

Sponsoreret indhold