Afsked med Shu-bi-dua-legenden: Farvel til en humørbomben

År efter år turnerede Michael Bundesen rundt med Shu-bi-dua og spillede fed rock for danskerne, der kvitterede med at kaste kiks efter bandet.I 2011 stoppede musikken brat, da “Bunden” mistede førligheden og stemmen efter en blodprop i hjernen.

År efter år turnerede Michael Bundesen rundt med Shu-bi-dua og spillede fed rock for danskerne, der kvitterede med at kaste kiks efter bandet.I 2011 stoppede musikken brat, da “Bunden” mistede førligheden og stemmen efter en blodprop i hjernen.

(Foto: Claus Poulsen)

– Danmark blev et sjovere sted med Bundesen som forsanger, og det var en ære at skrive melodier til hans store smukke stemme, skriver Shu-bi-dua-makkeren Michael Hardinger, 71, på Facebook.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

– Min kammerat og kollega gennem årtier er her ikke mere. Det er en stor sorg at modtage den besked. Vi har boet sammen, rejst Jorden rundt, grinet og kæmpet, lyder det fra Michael Hardinger, der slutter af med “god rejse, Bunde, og tak for alt!”

Et privat menneske

Tilbage i 80’erne lærte Dan Rachlin, 56, Michael Bundesen at kende, da de arbejdede sammen på den lokale tv-station Kanal 2 og TV 2.

– Jeg kommer til at savne hans humor. Jeg har grinet så sindssygt meget med og af Michael Bundesen, når vi lavede tv i gamle dage. Han var min redaktionschef, og jeg elskede at drille ham, for han blev altid så skidesur, men på en hyggelig måde, siger Dan Rachlin, der også hylder ham for hans evne til at jonglere med det danske sprog.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Rachlin boede en overgang til leje i Bundesens villa, og de bevarede venskabet, og Rachlin vidste godt, at Michael Bundesen var alvorligt syg.

– Jeg har ikke som sådan taget afsked med ham. Men jeg så ham til en hyggestund for et halvt års tid siden. Michael var et meget privat menneske, så han ønskede ikke, at alle mulige skulle komme og lave begravelsesstemning hos ham, siger Rachlin.

Vil savne ham

Rasmus Seebach, 40, begræder Shu-bi-dua-frontmandens død. Michael Bundesens søn, Nicolaj Bundesen, er Seebachs manager og nære ven.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

– En uundværlig del af min musikfamilie, Nicolaj og Nanna Bundesen, har i går mistet deres kære far. Danmark har mistet en af musikhistoriens allerstørste.

Michael har altid været den bedste til at kombinere alvor med humor. Og det vil jeg altid huske ham for og lade mig inspirere af. Vi er mange, der vil savne ham. Alle mine tanker går til mine bedste venner, familien Bundesen, skriver Rasmus Seebach på Instagram.

Havde stadig livsglæden

Radio- og tv-legenden Hans Otto Bisgaard, 75, var gode venner med Bundesen. De tog hele Danmark med storm, da de lavede det superpopulære radioprogram “Morgennisserne” på DR fra 1970.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Gennem livet har Bundesen været en ven af familien hos Hans Otto, hustruen Hanne, deres datter Mette Marie og sønnen Jeppe, som gik bort i 2018.

– Jeg tænker på Michaels vidunderlige børn i denne tid, siger Hans Otto Bisgaard til SE og HØR.

– Han var en ven, der altid havde tid til at spørge, hvordan det gik, fortæller Hans Otto.

– Til min afskedsreception på DR i 2017 kom Michael, også selv om han var hårdt ramt. Han sagde, at han ikke ville have undværet det. Jeg ser tilbage på med stor glæde, at han kom den dag. Han forærede mig et billede, han havde malet. Det billede er der meget livsglæde i. “Lady Gaga” kaldte han billedet. Jeg synes, det fortæller noget om, at han ikke var slået ud, han havde stadig livsglæden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Billedet, som Michael har malet til Hans Otto, hænger på hæderspladsen i Hans Otto Bisgaard og fru Hanne ­Bisgaards hjem. (Foto: Birger Storm)

Jeg er sikker på, at han gerne ville have været på scenen igen og synge. Han trivedes sådan på scenen og ville have gjort alt for at komme til at synge igen. Uanset om han så skulle køres i kørestolen derop, så ville vi have støttet ham hele vejen, lyder det rørende fra Hans Otto.

Vidste han havde kræft

– Jeg vidste godt, at Michael Bundesen havde kræft, men det kom alligevel som et chok, da jeg fik at vide, at han var død. Jeg var ikke klar over, at han var døende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Det siger Shu-bi-duas tidligere trommeslager Bosse Hall Christensen, 71 år, til SE og HØR.

– Bundesen var kreativ, dynamisk og karismatisk. Han var meget givende, og det var som regel en fornøjelse at være i selskab med ham, siger Bosse Hall, der her ses til højre sammen med en anden Shu-bi-dua-veteran; Claus Asmussen.

– Jeg har ikke set Bundesen siden 2015 i forbindelse med Shu-bi-dua-musicalen, men det er udelukkende gode minder, jeg husker ham for. For eksempel dengang vi i 1974 – inden Shu-bi-dua blev rigtig kendt – sammen med vores guitarist Paul Meyendorff kørte på ferie i Sydfrankrig, hvor vi spillede ved havnen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close