Kendte25. oktober 2022

Afdøde Elisabeth Gjerluff skrev om forholdet til Peter A.G.: Så mest hinanden tilfældigt på gaden

Elisabeth Gjerluff og hendes storebror Peter A.G. havde ikke et rosenrødt søskendeforhold
Peter A.G. og Elisabeth Gjerluff
Afdøde Elisabeth Gjerluff så ikke meget til storebror Peter A.G. i sit voksne liv.
 Foto: Peter Groesen

Når de snakkede sammen, var det fordi de mødte hinanden tilfældigt på gaden.

Sådan beskrev Elisabeth Gjerluff forholdet til sin storebror Peter A.G., der er forsanger i "Gnags", i sin bog "Store Børn" fra 2019, ifølge Ude og Hjemme.

Mandag meddelte Elisabeth Gjerluff Nielsens børn, at deres mor er sovet stille ind efter kort tids sygdom.

Den 65-årige sangerinde og forfatter Elisabeth Gjerluff nåede inden sin død at afsløre i bogen, hvordan hun og hendes tre søskende havde det med hinanden i deres voksne liv.

Ifølge hende var det svært at holde kontakten, selv om offentligheden troede, at alt var fryd og gammen i familien.

– Folk tog for givet, at vores familie havde det så dejligt, fordi de havde læst om os i avisen eller hørt vores musik. Men vi sidder altså ikke nødvendigvis lykkelige og spiller bongotrommer og synger julesalmer med hinanden, som nogen forestiller sig. Vi har de samme problemer som alle andre, har Elisabeth sagt til Ude og Hjemme.

I interviewet forklarer sangerinden, at hun, efter bogens udgivelse, blev stoppet af mange, der kunne genkende deres egen familie i hendes.

– Vi har alle sammen alle mulige ønsker om at være den lykkelige familie. Men det kan være svært, og det er det også for vores familie, sagde hun dengang.

Derfor havde hun også svært ved at svare på spørgsmål om hendes storebrors musik eller hans hund, når folk spurgte, for hun kendte simpelthen ikke svaret.

I Elisabeths senere år så hun nemlig ikke meget til sine søskende. Hun blev ikke inviteret, men hun inviterede heller ikke dem, forklarede hun.

– Sådan er det. For ti år siden havde det gjort mig meget, meget ked af det. Og det er stadig et stort tab, for det er jo begrænset, hvor mange mennesker, man har en relation til fra barndommen.

– Men jeg har forliget mig med det. Jeg skal kunne være mig selv og ikke sidde med ondt i maven, når jeg er sammen med familie. I mine øjne er det ikke for enhver pris, at man skal blive i en søskendeflok.

Elisabeth Gjerluff efterlader sig de to døtre Rosa Marie Gjerluff Nyholm og Barbara Gjerluff Nyholm.

Sponsoreret indhold