Kendte19. november 2022

Ærlige Christian Tafdrup: Dumt, at jeg brokker mig

Skuespilleren tror, der ville være færre skænderier, hvis han og kæresten lavede faste regler for de huslige pligter
Christian Tafdrup
Christian Tafdrup må ærligt indrømme, at hans kæreste nok sørger for mere end ham i deres hjem i Valby. – Vi skiftes lidt om at lave maden, men jeg er ikke den store kok. Det går ofte galt, så lige nu har vi måltidskasser, hvor der er en guidet opskrift, siger den 44-årige skuespiller med et smil.
 Foto: Jesper Sunesen

Hvem tømmer opvaskeren? Og hvad med bunken af vasketøj?

Den slags brokkerier er nok en realitet i de fleste familier. Også hjemme hos Christian Tafdrup, 44.

Natalie Toro Stokholm og Christian Tafdrup
Skuespilleren og instruktøren er kæreste med Natalie Toro Stokholm, som han også har to børn med. De blev kærester i 2016.
 Foto: Birger Storm

– Jeg ender ofte med at rydde op i køkkenet, og så beklager jeg mig lidt over det. Men så siger min kæreste: “Helt ærligt Christian, det er mig, der tager alt børnenes tøj. Vasker det og smører deres madpakker”, kommer det med et smil fra Tafdrup til SE og HØR.

– Og så kan jeg godt se, at det er dumt at brokke mig over, at jeg skal tømme en opvaskemaskine, siger skuespilleren og instruktøren.

De usagte regler

Christian bor med sin kæreste og deres to døtre på syv og to år i Valby. Her har de ingen regler for, hvem der tager sig af hvad. Men han tror, at det ville gå mere gnidningsfrit, hvis de fik skrevet de usagte regler ned.

Christian Tafdrup
Christian Tafdrup nyder at spille Poul i “Carmen Curlers”. – Jeg har en stor kærlighed til Poul selv om han kan være irriterende. Han er på overfladen lettere arrogant og en verdensmand, men i virkeligheden er han et menneske, der er rigtig usikker og lider af mindreværd og har et meget anstrengt forhold til sin mor.
 Foto: DR/Tine Harden

– Det er også noget med, hvad man er bedre til. Jeg synes, det er så svært at vaske tøj og lægge det rigtigt sammen. Det er min kæreste meget bedre til. Så jeg synes egentlig, at vi helt usagt har fordelt nogle opgaver mellem os.

Men jeg tror, vi ville undgå nogle potentielle skænderier ved at kalde en spade for en spade og sige, hvem der er bedst til hvad, lyder vurderingen fra Christian.

Snakken opstår fordi Christian lige nu er kan ses som Poul i DR’s “Carmen Curlers”. En serie som han også har instrueret nogle afsnit af. Derfor har han også sat sig ekstra grundigt ind de ting, der skete i 60’erne hvor serien foregår.

– Jeg vidste utrolig lidt om denne tid udover mine forældres historie. Jeg har aldrig dykket så meget ned i det, og hvor banebrydende de ting, der skete, var. Men det var indgangen til nogle ting, som udvikler sig endnu mere i 70’erne som bl.a. kvinders indtog på arbejdsmarkedet, siger Christian Tafdrup.

Mille Lehfeldt og Christian Tafdrup
I serien er Christian Tafdrup gift med Mille Lehfeldt, 42. – Vi må ryge og drikke, og der er en anden moral. Det har været skægt, siger Christian.
 Foto: Jesper Sunesen

Vil ud på eventyr

At være instruktør har været en drøm for Christian, siden han var 18 år gammel.

– Det har taget 20 år at leve ud. Så jeg føler, at jeg nu får lov til at leve i noget, som i mange år var en drøm. Nu er drømmen selvfølgelig at kunne opretholde det arbejde og blive ved med at lave gode ting, lyder det.

Mens den drøm er blevet en realitet, er der også blevet plads til nye drømme.

– Helt banalt kunne jeg også godt drømme om at være mere sammen med min familie og rejse verden rundt og slappe lidt af, siger Christian.

Han tror også, det er en af den slags drømme, der en dag bliver ført ud i livet.

Natalie Toro Stokholm og CHristian Tafdrup
Drømmen om at blive instruktør har også indbragt Christian priser. Her er han i 2018, da han vandt en Robert for “Årets originale manuskript”.
 Foto: Lars H. Laursen

– Det er realistisk, fordi jeg har en kæreste, der er halvt spansk og halvt dansk, så hun har stadig et ben i begge verdener. Så er man lidt rastløs af natur, og man vil gerne være et andet sted, end der hvor man er. Det kan være irriterende, men det kan også være en kvalitet for sådan en som mig, siger Christian Tafdrup, som på den måde får muligheden for at parkere sine lidt gammeldags forestillinger om, hvordan man er en familie.

– Hun har en enorm lyst til at tage på eventyr og ikke bare gøre det, som man plejer at gøre. Hun sidder og googler, hvordan man kan rejse rundt i Australien i en autocamper, og det er vildt eventyrligt for mig, kommer det fra ham med et stort smil.

– Min kæreste ser det ikke som en drøm, men som noget der skal ske og en anden måde at være sammen som familie på.

Natalie Toro Stokholm og Christian Tafdrup
Christian og Natalie har to piger på syv år og to år. Her er de for tre år siden med datteren Cleo og hendes veninde. – Det kan være stressende og hektisk, men det er edderrøvme også skægt at have børn. Jeg er i de år, hvor de er godt gang i familiemaskinen, siger Tafdrup.
 Foto: Birger Storm

Christian håber, at familien kan finde både tid og penge til det.

– Jeg kan godt mærke, jeg har lyst til det, selv om jeg ikke helt tør, lyder ønsket.

Sponsoreret indhold