Kendte16. februar 2022

Ærlig Malte Ebert: - Jeg røg ind i en depression

Malte Ebert, tidligere kendt som Gulddreng, fortæller, hvordan nedturen ramte efter et brud med ekskæresten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han er aktuel med nummeret ”Hvor blev du af”, der handler om kærestesorg, og nu sætter 27-årige Malte Ebert ord på, hvordan han selv har kæmpet med både hjertesmerte og depression.

Han fortæller, at han godt kan finde på at lægge sig i fosterstilling, når han har kærestesorg.

Efter at have været på druktur først – men han deler også, hvor svært han havde det, efter han som teenager gik fra kæresten og bagefter havde brug for hende, da han endte i en depression.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Malte Ebert danner i dag par med Sophie Lundsfryd, som han har været sammen med i fire år.

Malte Ebert og ekskæresten fandt sammen i gymnasietiden og var virkelig vilde med hinanden. Så meget, at de mere eller mindre isolerede sig fra omverdenen for at være ”kærestekedelige”.

- Det er den der følelse af, at man bare gerne vil være sammen. Alt andet bliver lidt ligegyldigt. Jeg tilsidesatte andre venskaber og venskaber med veninder og måske også lidt det med at lave musik, fortæller Malte Ebert om sin første forelskelse i 24syv-podcasten ”112 for knuste hjerter”.

Det gav ham også en oplevelse af, at de to med tiden var mere dårlige for hinanden end gode.

- Alt tydede på, at det her, det var ikke det rigtige, selv om vi havde en særlig plads for hinanden og betød meget for hinanden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210916_dm_ford_reception_0012.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

- Gud ved, jeg har grædt, for du lovede mig alt, men var væk, da det gjaldt, lyder en linje i ”Hvor blev du af”. Foto: Dan Mariegaard

Efter han fik hue på, slog han op med pigen for at flytte væk fra sit barndomshjem og komme videre med musikken.

Efter at have fokuseret på karrieren i en måneds tid, ramte den dengang 20-årige Malte Ebert muren og måtte flytte hjem til sine forældre igen. Han manglede penge og blev i tvivl om, om han gjorde det rigtige.

Total kliché

Hjemme i barndomshjemmet følte han ikke, han havde nogen at tale med om de følelser, han gik igennem.

- Det er jo ikke bare en kæreste, man mister, det er også ens bedste ven.

Malte Ebert prøvede at række ud til ekskæresten, som i mellemtiden var kommet videre.

- Så kommer jeg kravlende tilbage og er ked af det.

Nu skulle han bearbejde nedturen, mens han var i tvivl om, om han egentlig havde gjort det rigtige. En periode, han kalder en ”total kliché”.

- Jeg røg ind i sådan en depression for første gang i mit liv. Uden at være klar over, hvad det var. Og hvis man så ikke har sin kæreste eller bedste ven, så er det virkelig, virkelig svært.

Malte Eberts mor, der er læge, var bekymret for ham. Hun fik ham til at tale med sin læge om det, så han kunne få en henvisning til en psykolog.

- Det var min dybeste hemmelighed, som jeg ikke havde åbnet over for nogen med, udover min familie, siger musikeren, der holdt sin depression hemmelig for sine venner.

- Det er sådan en ting, der er svært, når man støder på det for første gang og især som dreng, tænker jeg. Fordi det er noget, som nogen af os ikke rigtig får med hjemmefra. Det er ikke så tit, vi sidder med vores fædre og snakker om, hvordan vi har det, og hvad vi gør, hvis vi er kede af det.

- For mig handler det om, at der var rigtig meget skam forbundet med de her følelser. Og det er jo ofte der, det går hen og bliver farligt, når man ikke deler det med nogen.

Malte Ebert gik med følelsen af at være ked af det i et halvt år. Han gik til psykolog et par gange, men følte ikke, det hjalp ham. Det var noget andet, der skulle til.

- Den dag i dag kan det virke virkelig latterligt og underligt. Tænk, at jeg var flov over, at jeg havde det sådan. Det er en følelse, som alle prøver. Der er nærmest ikke nogen, der ikke på et eller andet tidspunkter møder en eller anden form for depression eller angst.

- Hvis jeg skulle gå tilbage og sige noget til mig selv, så skulle det være, at jeg ikke skulle være flov eller bange for at række ud til nogen.

Sponsoreret indhold