Ærlig Cecilie Lassen efter traumatiserende fødsel: Det er stadig svært

Cecilie Lassen

Cecilie Lassen

(Foto: Thomas Laursen)

For to år siden blev Cecilie Lassen, 38, og hendes ægtemand Silas Bjerregaard forældre til sønnen Alvin. Men fødslen var langt fra den lykkelige fortælling, som mange forældre forventer.

Nu åbner Cecilie Lassen op om den traumatiserende fødsel og tiden før og efter, der også bød på mange udfordringer.

I podcasten To The Moon Honey fortæller Cecilie Lassen, at hun kæmpede med enorme mængder vand i kroppen – så meget, at hun med egne ord lignede ”en fyldt gummihandske”.

Desuden led hun af symfyse-smerter og bækkenløsning – og den over 40 timer lange fødsel endte med kejsersnit – noget som Cecilie Lassen slet ikke husker selv:

- Jeg bønfaldt om at få kejsersnit.

Artiklen fortsætter under billedet...

Cecilie Lassen

Cecilie Lassen og Silas Bjerregaard. Foto: Thomas Laursen

- Klokken 15 fik jeg det bevilget, og klokken 16.15 var han ude. Et eller andet er sket. Jeg er i hvert fald lukket ned, og jeg kan heller ikke huske noget. Jeg kan ikke huske noget, så jeg har ikke været kontaktbar, fortæller Cecilie Lassen i To The Moon Honey.

Efter fødslen ventede der dog stadig en del udfordringer for Cecilie Lassen, der ikke kunne bruge sine hænder.

- Jeg skulle have hjælp til alt. Til at amme. Til at skifte blev, fortæller hun.

Hun og sønnen Alvin var indlagt i en uge – både på grund af Cecilie Lassens skrøbelige krop, men også på grund af hendes psyke.

Som ung havde Cecilie Lassen kæmpet med depressioner, og hun vidste derfor, at hun var i højrisikogruppen for at udvikle en fødselsdepression, hvilket også skete.

Ægtemanden Silas måtte sørge for det hele derhjemme, og han fik kontakt til en sundhedsplejerske, der herefter kontaktede Cecilie Lassens egen læge:

- Jeg laver en aftale med lægen om, at jeg skal komme op til en samtale om den hjælp, jeg nu skal have. Men det er virkeligt svært at komme ud ad døren, når du er dårligt gående og har en depression. Så jeg dukker ikke op, fortæller Cecilie Lassen i podcasten.

I stedet tropper lægen op hjemme hos Cecilie Lassen, og de fik en ærlig snak om den svære rolle som nybagt mor:

- Det var, som om den ærlighed flyttede ind derhjemme, og så kunne helingen også begynde i en eller anden grad af den mængde omsorg, som jeg havde brug for, fortæller Cecilie Lassen, der nu er ved at få det bedre, selv om der stadig er et stykke vej, før at hverdagen er normal igen:

- Den er stadigvæk ikke helt normal, for det er stadigvæk rigtig svært for mig at være alene med ham. Jeg er sådan lidt bange for ham, siger hun i To The Moon Honey og fortsætter:

- Det må man ikke sige, men jeg har ikke været alene med ham, så jeg er bange for, at jeg ikke kender ham godt nok til at gøre det rigtige.

Du kan høre hele podcasten her.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close