Kendte11. juli 2016

Aarhusiansk mand får ny penis ved hjælp af tvillings forhud

Aarhusianske læger har foretaget en noget usædvanlig operation
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/12.00158369.jpg
 Foto: All Over Press

En aarhusiansk mand kan atter gå normalt på toilettet, efter at et hold kirurger fra Aarhus Universitetshospital succesfuldt har genskabt hans urinrør ved hjælp af forhud fra hans enæggede tvillingebror.

Manden, der er i trediverne, har været igennem 20 mislykkede operationer tidligere, det skriver Aarhus Stiftstidende.

Aarhusianeren blev født med lidelsen hypospadi, der rammer omrking 250 drengebørn om året. Lidelsen medfører, at urinrøret er misdannet, og derfor udmunder abnormt på undersiden af penis.

Kirurgerne har konstrueret patientens nye urinrør ved at transplantere væv fra hans enæggede tvillings forhud, og det er altså første gang nogensinde, at denne procedure lykkes.

Den aarhusianske mand fik foretaget første del af operationen i januar sidste år, og indgrebet blev endeligt færdiggjort i december. Siden har han gået til kontrol på Aarhus Universitetshospital.

- Vi har netop haft manden til kontrol her et halvt år efter operationen og kunne konstatere normal funktion og kosmetik som følge af det kirurgisk opbyggede urinrør. Begge brødre har det godt, og operationerne foregik uden komplikationer, fortæller Yazan F. Rawashdeh, der foretog indgrebet, til Aarhus Stiftstidende.

Sponsoreret indhold