Kendte27. august 2016

Addrrrrr: 6 klamme facts om swimmingpools

Det er lækkert med sol og et dyp i swimmingpoolen. Men det kan være mega ulækkert i det dejlige vand…
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/7.07929145.jpg
 Foto: All Over

Åh, vi kender det. Solen bager, og hvis man er ved en lækker swimmingpool, så er det fristende lige at få en dukkert i vandet. Blive kølet af og så op og bage i solen igen.

Og det ER lækkert, men hvis man ser nærmere på, hvad der rent faktisk gemmer sig i en swimmingpool, så kan det godt være, at man lige overvejer dukkerten en ekstra gang.

Her er seks ting, du nok ikke helt havde lyst til at vide om offentlige swimmingpools (Kilde: Metro.co.uk):

1. Du svømmer rundt i andres urin. Ifølge Metro.uk har en ud af fem amerikanere i en undersøgelse indrømmet, at de tisser i vandet, når de er i en offentlig swimmingpool. Gad vide om tallet er anderledes, hvis man laver en rundspørge i Danmark?

2. Der er også lort i poolen. I gennemsnit ”aflæsser” enhver svømmer 0,14 gram i en swimmingpool i løbet af de første 15 minutter, man er i vandet. Og det tal vil naturligvis være højere fra personer, som har en dårlig hygiejne og ikke tørrer sig ordentligt bagi.

3. Vandet kan give dig diarre. Selv om der er klorin i vandet, så dræber det ikke alt.

4. Der kan være E. Colibakterier i vandet. Og klorin slår ikke bakterier ihjel lige med det samme, så du risikerer f.eks. at rage dig E. Colibakterier til.

5. Klor-lugten betyder ikke, at vandet er rent. Tværtimod. Lugten kommer fra klorin, der mikses med urin, sved og andre kropsvæsker. Jo mere det lugter af klor - jo mere beskidt er vandet.

6. Klør dine øjne? Det er ikke klorin, der får dine øjne til at klø og blive røde. Det er faktisk urin, der forårsager irritationen. Når klorin og urin mikser, så er det den kemiske forbindelse, der begynder at irritere dine øjne.

Sponsoreret indhold