Kendte8. februar 2022

50 år på tronen: Her begynder Margrethe sin store fest

Coronaen har udskudt festlighederne i forbindelse med dronningens regeringsjubilæum - nu er det besluttet, hvor og hvornår fejringen skal begynde
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bliver Tivoli i København og en balletgalla i stedets koncertsal, der 21. maj skal være første stop i den række af flere festligheder, som markerer dronning Margrethes 50 år på tronen.

Fejringen var ellers planlagt til at ligge i begyndelsen af 2022, men som bekendt har coronaen sat en stopper de fleste af de royale planer.

Men 21. maj er altså den nye startlinje, hvor en af majestætens yndlingsbeskæftigelser - kunst og ballet - er i centrum.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ballerina_in_floral_dress_dronning_margrethe.jpg
 Foto: Tivoli/PR

Det er velkendt, at Margrethe har et særligt blødt punkt for kunsten og ballet. Begge lidenskaber kombineres nu i den fejring, som senere i år markerer hendes livslange tid på tronen. Foto: Tivoli/PR

Den dag vil der nemlig som allerede nævnt blive opført en balletgalla med dansere fra en række af verdens bedste ballethuse i Tivoli.

Planen er samtidig at gøre dagen til en folkefest, hvor tilskuere kan følge både dronningen og forestillingen helt tæt på i den gamle forlystelseshave.

Det sidste sker via en storskærm på Plænen, medmindre man altså har sikret sig en billet til forestillingen.

Sponsoreret indhold