Kendte11. august 2018

Panik i USA: 28-årig pilot stjæler rutefly – styrter i døden kort efter

En 28-årig ansat fra Alaska Airlines stjal lørdag morgen dansk tid et fly af typen Bombardier Q400 fra lufthavnen i Seattle på USA's vestkyst. Flyet styrtede kort efter ned nær Ketron Island
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ly_front.jpg
 Foto: Twitter

En 28-årig mand skabte lørdag morgen dansk tid panik i det amerikanske luftrum, da det lykkedes ham at stjæle et rutefly fra Alaska Airlines og lette fra lufthavnen i Seattle.

Kort efter styrtede manden, der arbejdede for luftfartsvirksomheden, ned nær Ketron Island.

Det skriver flere amerikanske medier.

Den 28-årige mand lettede uden tilladelse i et Bombardier Q400, et mindre propelfly med plads til små 80 passagerer, omkring klokken 20 lokal tid fredag aften.

Der blev hurtigt slået alarm og to F15-jagerfly gik på vingerne for at få kontakt til flyet.

Flyet, der kun havde piloten ombord, styrtede dog ned omkring 40 kilometer fra lufthavnen, nær Ketron Island i Pierce County. Den 28-årige mand blev dræbt.

https://imgix.seoghoer.dk/fly_1.jpg

Flyet nåede at flyve 40 kilometer, før det styrtede ned. Foto: Twitter

- Vi har bekræftet, at et Horizon Air Q400, der lettede uden autorisering fra Sea-TAC omkring klokken otte er styrtet nær Ketron Island i Pierce County.

- Vi arbejder på at bekræfte, hvem der var på flyet. Vi mener, at der ikke var nogle gæster eller medarbejdere på flyet andre end personen, der førte det, skriver Alaska Airlines på Twitter.

Det er senere kommet frem, at piloten var en 28-årig mand, der var ansat i Alaska Airlines. Han arbejdede som mekaniker hos Alaska Airlines.

https://imgix.seoghoer.dk/stedet.jpg

Stedet, hvor flyet styrtede ned lørdag morgen dansk tid. Foto: Twitter

Han var selvmordstruet og havde ifølge flere medier talt roligt fra sit sæde i Bombardier Q400-flyet, mens han forklarede, at han ”blot var en knust mand”, og at han var ”klar på at tilbringe resten af livet i fængsel”.

Flere vidner på jorden har beskrevet, hvordan flyet foretog flere faretruende manøvrer i luften, før at det styrtede ned, mens det blev fulgt af de to F15-jagerfly.

Mandens identitet er ikke blevet offentliggjort, men de amerikanske luftfartsmyndigheder forklarer, at han under sin selvmorderiske flyvning kaldte sig Rich.

Det er ikke første gang, at man har sendt jagerfly i luften for at forsøge at få kontakt til et fly. Tilbage i 2005 gik to jagerfly også i luften, efter at man uden held havde forsøgt at få kontakt til et Boeing 737-300, der var på vej mod Athen.

Da de to piloter fik visuel kontakt til flyet, gjorde de et gruopvækkende fund: Alle ombord var døde og havde været det i flere timer. Læs eller genlæs mysteriet her.

Sponsoreret indhold