Kendte16. juli 2019

15 vilde facts om "Blair Witch Project"

Denne sommer er det præcis 20 år siden, at den amerikanske gyserfilm "Blair Witch Project" fik premiere – i den anledning har vi på SE og HØR samlet en række facts om kultfilmen, som du måske ikke vidste
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blair_witch_project.jpg
 (Foto: MEGA)

Det lød som et gyserfilmsplot, vi havde hørt om før: Tre unge studerende bevæger sig ud i en mørk og uhyggelig skov for at undersøge, om rygterne om en mulig ond heks er sande.

Men ikke desto mindre endte 1999-gyserfilmen "The Blair Witch Project" med at blive kult og indtjene over 240 millioner dollars på verdensplan.

Den store succes skyldtes blandt andet det enorme forarbejde, som filmholdet havde lavet forud for både optagelserne og premieren på filmen.

Det var nemlig filmholdet, der plantede historien om ”The Blair Witch" – og i måneder op til filmens premiere havde filmholdet sørget for at sprede rygter på nettet om en ”sandfærdig film om tre studerendes mystiske forsvinden i en skov".

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/18.00059251.jpg
 AOP

Billedet, der nok får de fleste til at tænke på "The Blair Witch" (Foto: MEGA)

SE og HØR har her samlet lidt facts om gyserfilmen, som du – måske – ikke kendte til.

- De tre hovedpersoner, Heather Donahue, Michael Williams og Joshua Leonard, troede på, at "The Blair Witch"-myten var sand. Det var først efter filmens udgivelse, at de fandt ud af, at det hele var opfundet af filmskaberne.

- De tre skuespillere modtog blot en 35 sider lang manuskript, hvor mytologien var beskrevet. Alle replikker blev således improviseret og stort set alle hændelser i filmen var ukendte for skuespillerne på forhånd.

- Heather Donahues mor modtog kondolencekort fra fremmede mennesker, som troede på, at hendes datter virkelig var død eller forsvundet.

- Utallige fans var så overbevist om 'The Blair Witchs’ eksistens, at de myldrede til Maryland (hvor filmen blev optaget, red.) i håbet om at finde myten.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/18.00058730.jpg
 AOP

Plakaten, som skulle få USA og resten af verden til at tro på, at filmen var sand (Foto: MEGA)

- Det tog otte dage at optage filmen, men otte måneder at redigere den. Optagelser fandt sted i Seneca Creek State Park i Maryland samt i byen Burkittsville.

- De tre skuespillere Heather Donahue, Joshua Leonard og Michael C. Williams stod bag næsten alle optagelserne.

- Ordet "fuck" siges 154 gange i filmen.

- Filmen kostede 22.000 amerikanske dollars at producere, men indtjente imponerende 240,5 millioner dollars. Derfor endte filmen også i Guinness Rekordbog som den film, der har den største difference mellem indtægt og udgift. For hver enkelt dollar, som filmen brugte, indtjente den tilsvarende 10.931 dollars.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/18.00059322.jpg
 AOP

- Michael Williams – filmens lydmand – var selv så påvirket af de ‘uhyggelige omstændigheder’ i skovene, at han flere gange brød sammen. Blandt andet som det ses på denne optagelse. Foto: MEGA

- Til at begynde med regnede filmholdet med, at filmen skulle hedde ’The Blair Witch Tapes’.

- Den første klippede film var 2,5 timer lang.

- Da filmholdet reklamerede for ’The Blair Witch Project’, påstod de, at optagelserne var sande.

- Den efterfølgende jagtsæson led hårdt på grund af filmen. ’The Blair Witch project’ var så populær, at fans over hele USA tog ud i skovene om natten for at optage deres egen ’Blair Witch’-dokumentarer. Dette betød, at meget af dyrelivet blev skræmt væk – til stor gene for de mange jægere.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/18.00059247_1.jpg
 AOP

Byen, hvor nogle af optagelserne fandt sted (Foto: MEGA)

- Lyden af de knækkede grene i skoven blev skabt af instruktøren og hans venner, som gik rundt i det nærliggende område og knækkede grene og kviste for at skabe den uhyggelige lyd.

- I filmen er der en scene, hvor skuespillernes telt pludseligt begynder at ryste om natten. Scenen var improviseret, og det var instruktøren, der ruskede i skuespillernes telt. Dét vidste de tre skuespillere dog ikke, og de blev naturligvis rædselsslagne i virkeligheden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/8.00002509.jpg
 AOP

Sådan lød forordet til filmen (Foto: MEGA)

Herunder kan du se traileren:

Sponsoreret indhold