13 ting du (måske) ikke vidste om Thanksgiving

Thanksgiving er den dag på året, hvor der bliver spist mest kalkun i USA.

Thanksgiving er den dag på året, hvor der bliver spist mest kalkun i USA.

Foto: All Over

Det amerikanske Thanksgiving er gennemsyret af traditioner, der går langt tilbage i tiden. Det er egentlig en stor høstfest, der bliver fejret i både USA og Canada, og særligt i USA betyder det, at der skal spises store mængder af mad tilberedt på en bestemt måde. 

Den traditionelle Thanksgiving-menu er inspireret af det første Thanksgiving-måltid der blev delt mellem pilgrimmene og Wampanoag-indianerne i 1621. Her stod menuen på vandfugle, vildt kød, fisk, hummer, muslinger, bær, frugt og græskar. I dag spiser man traditionelt kalkun, med tranebærsovs, kartoffelmos af søde kartofler, bagte gulerødder, pekantærte og græskartærte. 

Thanksgiving er dagen, hvor der bliver spist mest kalkun på hele året. Derefter kommer juleaften og på tredjepladsen ligger påske.

Man fejrer også Thanksgiving i Canada, men da højtiden var betinget af høsten, falder den canadiske Thanksgiving tidligere end i USA. Den canadiske Thanksgiving ligger på den anden mandag i oktober, hvor den i USA ligger på den fjerde torsdag i november.

Thanksgiving er den dag på året, hvor der bliver spist allermest mad i USA. På andenpladsen ligger Superbowl-søndag, der er dagen for finalen i amerikansk fodbold. 

Har du lyst til at blive lidt klogere på den amerikanske højtid, der blandt andet byder på masser af kalkun, så klik dig igennem galleriet og læs 13 vilde fakta om Thanksgiving:

Fakta om Thanksgiving i USA fra 2016

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close