Kendte5. juni 2015

11 ting du (måske) ikke vidste om donuts

I anledning af International Donut Day, så giver vi jer her en liste med 11 ting, som i måske ikke vidste.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/donuts_0.jpg
 All Over Press

I dag er det International Donut Day, og hvis du ikke lige har en donut-shop i nærheden, så kan du i hvert fald få stillet din nysgerrighed lige her.

Vi giver dig 11 facts om donuts, som vi er ret sikker på, at du ikke vidste.

1. Man ved faktisk ikke rigtigt, hvem der fandt på at smide dej ned i brændende varm olie.

2. Den første donutmaskine blev opfundet i 1920 i New York af russeren Adolph Levitt. Den var det helt store samtaleemne i byen.

3. De fleste tror, at donuts er usunde, men en standard donut med syltetøj indeholder ”kun” 260 kalorier. Til sammenligning indeholder en croissant ca. 310 kalorier og en plain bagel med smøreost indeholder 320 kalorier. Så spis endelig løs!

4. De tre største Donut-kæder er Dunkin' Donuts, Krispy Kreme og Tim Hortons.
Det er kun Dunkin' Donuts, der har butikker i Danmark. Du kan finde dem på Hovedbanegården i København samt i Roskilde og Odense.

5. Der findes også en dansk donut-shop. Den hedder ganske simpelt Donut Shop, og den ligger fire forskellige steder i København.

6. I staten Illinois i USA er der et donut-cykelløb. Deltagerne skal cykle næsten 50 kilometer, og de får fratrukket fem minutter af deres totaltid for hver donut, de spiser ved to pit-stops undervejs på ruten.

7. Sangerinden Madonna langede kager over disken på en Dunkin' Donuts inden hun brød igennem i musikbranchen. Hun blev for øvrigt fyret fra jobbet.

8. Hvert år bliver der solgt mere end 10.000.000.000 donuts i USA alene.

9. I Ukraine spiser man en slags donuts omkring juletid. De bliver kaldt pampukh.

10. Amerikaneren Jamie McDonald har rekorden i at spise flest donuts på kortest tid. I 2012 spiste han 60 styk af den lækre spise på 9 minutter og 17 sekunder.

11. I 1998 lavede Winchell's Donut House i Californien verdens største donut. Det gigantiske bagværk vejede imponerende 2268 kg.

Sponsoreret indhold