Will Smith udsat for fordomme og racisme

All Over Press

Til trods for han er en af verdens bedste betalte skuespillere og har vundet et hav af fine filmpriser, oplever Will Smith stadig at blive bedømt på sin hudfarve og ikke kun sit talent.

Ved en rundbordsdiskussion afholdt af mediet The Hollywood Reporter fortæller den 47-årige "Men in Black"-stjerne, hvordan han kæmper mod filmbranchens til tider sorthvide syn på hudfarve.

- Jeg oplever konstant at blive mødt af fordomme på grund af mit udseende, og en sjælden gang imellem oplever jeg også racisme. Når jeg møder racistiske personer, skynder jeg mig væk - jeg nægter at arbejde for dem, siger den Oscar-nominerede "Ali"-stjerne.

- Alle mennesker er fordomsfulde. Alle har oplevelser, der gør, at de foretrækker en race frem for en anden. Hvis man ser en høj, lyshåret person, har man en anden reaktion, end hvis man går forbi en mørk, mener skuespilleren.

Will Smith debuterede i start 90'erne og fik hurtigt sit internationale gennembrud, og siden har den anerkendte filmhelt haft en klar mission med at blive i branchen.

- Vi skuespillere har den ultimative magt til at ændre skævvridningen, siger han og uddyber sin pointe:

- Filmverdenen er stedet, hvor man kan ændre folks hjerter og sind. Historier, der bliver kombineret med billeder, får menneskeheden til at rykke fremad, så når jeg siger ja til en ny rolle, er jeg klar over, hvilken global effekt den kan have, lyder det fra Hollywood-idolet.

Fra 24. marts næste år er Will Smith aktuel i filmen "Concussion", der er den virkelige historie om den retsmedicinske patolog Bennet Omalu, der gør den grufulde opdagelse, at amerikanske fodboldspillere pådrager sig varige hjerneskader af de hjernerystelser, de af og til får under kampene.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close