Hollywood 26. maj 2014

Vildt: En kvinde og en mand overfaldes… Hvem får hjælp?

Chokerende video viser, hvor forskelligt vi reagerer
Af af
Foto: You Tube
Det er blevet lidt af en trend at foretage sociale eksperimenter på gaden.

For nyligt valgte en franskmand således at undersøge, om en rig og en fattig person ville få samme hjælp, hvis de faldt om på gaden. Han klædte sig derfor ud som henholdsvis rig og fattig og faldt om gaden - og resultatet var chokerende: For mens alle løb hen til den rige person for at hjælpe, var der ingen, der ænsede den fattige mand i nød.

LÆS OGSÅ: En rig og en fattig kollapser på gaden. Hvem får hjælp?

LÆS OGSÅ: Heldigt! 1-årig falder ud af vindue - grebet af mand

LÆS OGSÅ: Filmede i fire år: Er dette verdens vildeste frieri?

Og nu har endnu et socialt eksperiment vist, hvor forskelligt vi reagerer alt efter, hvad og hvem der er i fare. Denne gang er det foreningen ManKind, som hjælper voldsramte mænd, der har testet, om hjælpen er den samme, hvis mænd bliver udsat for partnervold.

Foreningen hyrede to skuespillere - en mand og en kvinde - der skiftedes til at udøve vold mod hinanden midt på gaden og blandt et mylder af mennesker. Og mens alle susede hen for at hjælpe kvinden i nød, var der straks ikke megen hjælp at få, hvis man er en voldsramt mand.

Formålet med ManKinds eksperiment var netop at gøre opmærksom på, at mænd ofte ikke bliver hørt og forstået, når de udsættes for partnervold.

Se den chokerende video her:

Sponsoreret indhold