Hollywood29. februar 2016

Strålede som en sol: Vikander fik Oscar for "Den Danske Pige"

Iført den smukkeste kjole kunne Alicia Vikander hente prisen for bedste kvindelige birolle ved Oscar-prisuddelingen natten til mandag dansk tid
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alicia_vikander_vinder_pris.jpg
 Foto: All Over

Den svenske skuespiller Alicia Vikander har natten til mandag dansk tid fået overrakt en Oscar-statuette for sin præstation i filmen "Den Danske Pige".

Vikander har vundet prisen i kategorien bedste kvindelige birolle.

Det er første gang i karrieren, at Alicia Vikander både er blevet nomineret og har vundet en Oscar.

Den 27-årige svensker fik sit internationale gennembrud i den danske film "En Kongelig Affære", hvor hun spillede over for Mads Mikkelsen.

I "Den Danske Pige" spiller Alicia Vikander rollen som den danske kunstmaler Gerda Wegener, hvis ægtemand, Einar, i 1920'erne var en af de første, der fik lavet en kønskorrigerende operation.

Filmen er delvist optaget i København, og det er Oscar-vinderen Eddie Redmayne, der portrætterer danske Einar Wegener og hans transformation til kvinden Lili Elbe.

Redmayne er nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.

Hos mændene snuppede den britiske teaterskuespiller Mark Rylance en Oscar for bedste mandlige birolle. 56-årige Rylance spiller med i Steven Spielbergs koldkrigsfilm "Spionernes bro", hvor Tom Hanks har hovedrollen.

I filmen spiller Rylance den russiske efterretningsofficer Rudolf Abel.

Rylance vandt i kategorien foran etablerede Hollywood-navne som Christian Bale, Sylvester Stallone, Mark Ruffalo og Tom Hardy

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold