Hollywood 18. maj 2014

Viggo Mortensens første rolle på dansk: Det er sjovt

Vi er vant til at høre ham tale engelsk, når han optræder på det store lærred, for dansk-amerikanske Viggo Mortensen har i sin karriere som skuespiller medvirket i utallige store udenlandske produktioner.
Skuespilleren med de danske aner, taler for første gang dansk i en film.
Skuespilleren med de danske aner, taler for første gang dansk i en film.
Foto: All Over

Men nu taler den 55-årige stjerne for første gang dansk i en film, nemlig i den argentinsk-dansk-amerikanske "Jauja", hvor han spiller en dansk far.

Filmen vises i det prestigefyldte sideprogram "Un Certain Regard" under filmfestivalen i Cannes.

- Det var sjovt for mig at tale dansk, siger skuespilleren, der fik Klaus Rifbjerg til at hjælpe manuskriptforfatteren og instruktøren med at få oversat dialogen til dansk.LÆS OGSÅ: Bruce Willis gift med modelDet er den argentinske instruktør Lisandro, der står bag filmen, som er hans første af slagsen med skuespillere og et decideret manuskript. I filmen spiller også Ghita Nørby med, og det var faktisk Viggo Mortensen, der sørgede for, at hun fik den rolle.

- Det var en rolle, der skulle spilles af en interessant kvinde med et stort nærvær, og hun var den første, jeg tænkte på, fortæller Viggo Mortensen, der gav sig i kast med at overtale hende til at sige ja til projektet.

- Der lå en dag en besked på min telefonsvarer fra Viggo (Mortensen, red.), som spurgte, om jeg ikke ville være med i en argentinsk film, siger Ghita Nørby.

Hun ringede tilbage og fik sig en god snak med skuespilleren om projektet, og så var hun solgt. For Viggo Mortensen er det ikke første gang, han er blevet spurgt, om han ville være med i et projekt med danske aner.LÆS OGSÅ: Se Bruce Willis datters bizare tøjvalg- Jeg har fået tilbud ind i mellem, men enten har jeg været i gang med noget andet, eller også har det været noget, jeg ikke kunne lide, fortæller han.

Selvom han taler dansk i filmen, og noget af den også er optaget i Danmark, havde Viggo Mortensen dog ikke selv nogen optagelser i Danmark. Men han har fået blod på tanden og kunne godt tænke sig at være med i en dansk film en anden gang.LÆS OGSÅ: Se ekskonen Demi Moores vilde forvandling- Det kunne være sjovt at komme til Danmark og lave film. Jeg synes, der er mange gode danske instruktører, siger han.Hans datter i filmen bliver i øvrigt spillet af "Borgen"-skuespilleren Søren Mallings datter, Viilbjørk Agger Malling.

Hvornår "Jauja" kan ses i de danske biografer, ligger ikke fast endnu.

/ritzau/

Sponsoreret indhold