Vidste du det om Paul McCartney og Danmark?

Sådan så det ud, da Paul McCartney gæstede Horsens i 2004

Sådan så det ud, da Paul McCartney gæstede Horsens i 2004

Foto: Kaspar Wenstrup

Det er ingen hemmelighed, at Danmark klappede i hænderne, da nyheden om at pop-legenden Paul McCartney gæster Danmark til sommer blev breaket. Men hvor mange gange har Paul McCartney egentligt optrådt i Danmark? Og hvilke sange vil han spille på Roskilde til sommer? Her er en lille need-to-know om Paul McCartney og Danmark.

McCartney-feber rammer Roskilde Festival

Paul McCartney har gæstet Danmark fire gange før. Én gang med bandet The Beatles den 4. juni - 1964. Derefter gik der 27 år før pop-idolet igen gæstede Danmark. Denne gang som Paul McCartney og det var i 1991 i Falkonerteatret. Derefter har Paul McCartney besøgt Danmark to gange, først i 2003 i Parken og derefter i 2004, hvor han gæstede både Forum og Horsens. Danmark kan derfor glæde sig til det femte besøg fra sangeren.

Da The Beatles spillede i Danmark i 1964 kostede en billet mellem 15 og 50 kr.

Da Paul McCartney gæstede Danmark i 2003 var der 47.000 tilskuere i Parken.

Paul McCartney fylder 73 år kort tid inden, han gæster Roskilde Festival.

Musikchef: Paul McCartneys show bliver storslået

- Jeg har hørt, at festivalen har en helt fantastisk stemning, så vi glæder os til selv at mærke den. Det er ved at være længe siden, vi sidst har været i Danmark, så I kan godt begynde at gøre jer klar til at rocke, skriver Paul McCartney i pressemeddelelse til Roskilde Festival.
Popveteranen har ikke spillet på en europæisk festival i fem år.

Paul McCartneys tour hedder Out There og der skulle efter sigende være 39 sange på setlisten. Disse sange vil være både Beatles-sange og Paul McCartneys egne sange.

Musikchefen for Roskilde Festival fortæller, at koncerten med Paul McCartney kan vare alt imellem to-tre timer.

Orange Scene, som Paul McCartney skal spille på, har plads til ca. 60.000 mennesker, hvilket kun gør det muligt for ca. 2/3 dele af festivallens gæster at se Paul McCartney.

I januar 2015 udgav Paul McCartney, Rihanna og Kaney West sangen hedder FourFiveSeconds, og sangen har allerede mere en 3 mio. afspilninger på Youtube.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close