Hollywood22. september 2017

Verdens rigeste kvinde svindlet for milliarder før sin død

Verdens rigeste kvinde, franske Liliane Bettencourt, døde onsdag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/verdens-rigeste-kvinde.jpg
 Foto: All Over Press

Verdens rigeste kvinde, franske Liliane Bettencourt, er død.

Hun sov ind i sit hjem i Paris onsdag aften, oplyser hendes datter, Francoise Bettencourt, i en pressemeddelelse.

Liliane Bettencourt blev 94 år gammel.

Liliane Bettencourt var god for en formue på 265 milliarder kroner - det var 265.000.000.000 kroner!

Størstedelen af den gigantiske formue stammer fra aktier i kosmetikfirmaet L'Oreal, som hendes far, Eugene Schueller, stiftede i 1909.

Da han døde i 1957, arvede hun hans aktier i firmaet, og den 94 årige kvinde sad ved sin død på 33 procent af aktierne i det verdensomspændende firma.

Liliane Bettencourt var begyndt at arbejde i familiefirmaet allerede da hun var 15 år.

I 2007 døde Liliane Bettencourts ægtemand, Andre, og fra det tidspunkt endte Liliane Bettencourt i en strid i retten med sin datter Francoise.

Datteren mente, at moderen var mentalt uegnet til at tage sig af sig selv og forvalte familieformuen. Ifølge Francoise var hun blevet manipuleret af flere af sine nærmeste relationer, og havde blandt andet kvit og frit foræret en ven en milliard euro (7,5 milliarder danske kroner, red.). I 2011 blev Francoise og hendes to børn værger for Liliane Bettencourt med ret til at forvalte økonomien for verdens rigeste kvinde.

https://imgix.seoghoer.dk/lilliane-artikel.jpg

Francoise Bettencourt med moderen i hånden fik Liliane Bettencourt erklæret umyndig i 2011. (Foto: All Over Press)

At være god for så mange milliarder betød også, at svindlere, plattenslagere og andre med ondt i pengepungen forsøgte at lette Liliane Bettencourt for nogle af hendes mange milliarder.

Det var det, Francoise ville forhindre ved at søge om at blive værge for sin mor, så ikke hele familieformuen blev formøblet.

Det var blandt andet kunstneren og fotografen François-Marie Banier, der var 25 år yngre end Liliane Bettencourt, der forsøgte at krabbe sig ind på den aldrende milliardær.

Han fik den ældre dame til at forære sig ejendom, kontanter og kunst for 10,5 millioner kroner, skriver dagbladet.no.

Og på et tidspunkt overhørte en stuepige, at François-Marie Banier foreslog Liliane Bettencourt, at hun adopterede ham.

Francoise Bettencourt beskyldte efterfølgende fotografen for at forsøge at banke en kile ind mellem hende og moderen, der ikke selv så det store problem i at hun understøttede fotografen økonomisk.

- Det, jeg giver til François-Marie, er, selv om det er en stor sum, er alligevel ikke så meget, når man ser på det store billede, sagde Liliane Bettencourt.

Men selv om fotografen kun fik en promille af formuen, var det dog nok til, at en fransk domstol i 2015 kendte François-Marie Banier skyldig i at have udnyttet verdens rigeste kvinde og idømte ham tre års fængsel

I 2015 ble Banier dømt til tre års fengsel, etter å ha blitt dømt for å utnytte Bettencourt, ifølge The New York Times. I 2008 blev det kendt, at Liliane Bettencourt havde tabt hele 128 milliarder kroner, efter at hun var blevet svindlet til at placere en stor del af sin personlige formue hos Wall Street-vekselereren Bernard Madoff. Han snød også instruktøren Steven Spielberg og flere tusinde andre i et pyramidespil-lignende svindelnummer. Han lovede investorerne skyhøje afkast på deres investeringer i hans fond - penge han kun kunne betale tilbage ved hele tiden at låne frisk kapital fry nye investorer til at betale de gamle ud. Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy er også blevet beskyldt for at have snydt Liliane Bettencourt tilbage i 2007. Her skal Sarkozy have udnyttet Bettencourts svigtende helbred til at få hende til at bidrage med 1,2 millioner kroner til hans valgkamp. Sarkozy nægtede sig skyldig i de indledende undersøgelser og efter syv måneders efterforskning blev sagen henlagt. Da Lilliane Bettencourt i 2011 blev umyndiggjort blev det afsløret, at hun led af demens og begyndende Alzheimers.

Sponsoreret indhold