Hollywood12. januar 2016

Ven afslører nye detaljer om Bowies død

Det var angiveligt leverkræft, som tog livet af David Bowie. Søndag sov rockmusikkens Starman ind omgivet af sine nærmeste i en alder af 69 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/26.02090188.jpg
 Foto: All Over

Det var kun David Bowies allernærmeste, der vidste, at legenden de sidste 18 måneder havde kæmpet en hemmelig kamp mod en ondartet kræftsygdom.

Mandag morgen fik hele verden så den triste nyhed: Rockmusikkens Starman var sovet ind, 69 år gammel, med sine allernærmeste ved sin side.

Nu afslører én af David Bowies allernærmeste nye deltaljer om den sygdom, som David Bowie kæmpede mod – og hvordan David Bowie fortsatte med at skrive musik, selv da han lå dødssyg af kræft i en seng.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/7.07629618.jpg
 Foto: All Over

Det sidste billede af David Bowie er taget 8. december 2015, da han forlod premieren på musicalen Lazarus. Foto: All Over

Den belgiske teaterdirektør Ivo van Hove arbejdede tæt sammen med David Bowie i forbindelse med musicalen Lazarus, hvor David Bowie leverede musikken, mens Ivo van Hove sad i instruktørstolen.

I et interview med den hollandske radiokanal NPO Radio 4 fortæller Ivo van Hove, at han havde set sin ven under premieren på musicalen i december.

- For et par uger siden stod jeg ved siden af ham under premieren på Lazarus. Da jeg kom ud i bilen, havde jeg på fornemmelsen, at det kunne være den sidste gang, at jeg havde set ham, siger Ivo van Hove i interviewet, hvor han også fortalte, at han – ligesom de fleste andre – først hørte om det triste dødsfald mandag, da en talsperson tæt på David Bowie udsendte pressemeddelelsen.

Ivo van Hove afslørede også i radiointerviewet, at det var den forholdsvis sjældne leverkræft, der endte med at tage livet af multikunstneren.

- Han fortalte mig om det for mere end et år og tre måneder siden, kort efter han havde fået at vide, han havde fået leverkræft, siger Ivo van Hove i interviewet, hvor han også fortæller, at David Bowie – trods sin dødsdom – fortsatte med at skrive og producere musik.

- Bowie skrev stadig fra sin dødsseng, kan man sige. Jeg så en kæmpende mand. Han kæmpede som en løve og blev ved med at arbejde som en løve gennem det hele. Jeg havde enorm respekt for det, siger Ivo van Hove.

Så sent som i sidste uge udkom David Bowies seneste – og altså også sidste – album. Blot tre dage senere sov han ind efter en 18 måneder lang og modig kamp mod kræften.

Fakta om leverkræft:

Leverkræft er en forholdsvis sjælden kræftform, der hvert år rammer omkring 370 danskere – primært personer over 50 år. Symptomerne på leverkræft er i begyndelsen svage og ses som blandt andet træthed, kvalme, vægttab og feber. Hos nogle jan der også opstå akutte smerter fra leveren. Mange har dog ikke symptomer.

Halvdelen af dem, der får leverkræft, overlever ikke det første år.

Sponsoreret indhold