Ung Netflix-stjerne står frem som transseksuel

J.J. Totah.

J.J. Totah.

Foto: All Over Press

Skuespilleren J.J. Totah, som er kendt fra serier som "Champions", "Glee" og "Back in the Game", står i dag frem som transseksuel.

Det gør hun i et essay i magasinet Time

Samtidig fortæller hun, at hun fra nu af vil gå under navnet Josie Totah. 

- Da jeg var ung og voksede op i en lille by i det nordlige Californien, troede folk bare, at jeg var homoseksuel. På legepladsen var jeg den slags barn, der ville synge sammen med pigerne og ikke spille fodbold med drengene. Jeg fandt mig selv spille den samme rolle, da jeg kom ind i underholdningsbranchen, og folk blev ved med antage min identitet. Adskillige reportere har spurgt mig, hvordan det er at være en ung, homoseksuel mand, skriver Josie Totah i sit essay og fortsætter:

- Jeg var endda introduceret sådan, da jeg modtog en pris fra en LGBTQ+ organisation. Jeg forstår, at de ikke rigtigt vidste bedre. Jeg har altid følt, at jeg skyldte folk at være den homoseksuelle dreng, men det har aldrig været den måde, jeg har tænkt om mig selv.


Josie Totah har spillet over for Mindy Kaling i TV-serien "Champions". (Foto: Promo)

Hun fortæller også, hvordan hun gerne vil tiltales. 

- Mine kaldeord er hun, hende og hendes. Jeg identificerer mig som kvinde, helt specifikt som en transseksuel kvinde. Og mit navn er Josie Totah. 

Josie kommer også ind på, hvordan hun har kæmpet med angst i løbet af sin opvækst. 

- Ligesom mange transseksuelle udviklede jeg angst, når jeg skjulte, hvem jeg var. På nogen måder følte jeg, at jeg løj, ved at lade folk tro, at jeg var en homoseksuel dreng. Jeg kunne ikke være mig selv. Jeg gemte det pigetøj, jeg gerne ville have på under træningstøj. Og jeg havde en enorm frygt for den mandlige pubertet, skriver Josie. 

Skuespilleren har igennem hele sin karriere spillet roller, der har været tiltænkt drenge. Det skal dog være slut nu. 

- Jeg planlægger at spille roller, som jeg ikke har haft muligheden for at spille. Og jeg kan forestille mig, hvor sjovt det kommer til at være, at spille nogen, der deler min identitet, i stedet for at spille en dreng. Jeg kommer til at gå efter de roller, om det så er en transseksuel kvinde eller en ciskønnet kvinde. Fordi det er en ren tavle og en ny verden. 

På Instagram har Josie i anledning af sin afsløret oprettet en helt ny profil.

- I lang tid har jeg prøvet at skjule, hvem jeg var ved at lade som om, at jeg var en, jeg ikke var. Og jeg gjorde det af frygt. Frygt for at jeg ikke ville blive accepteret og elsket. Jeg prøvede så hårdt at blive en person, som jeg vidste, at jeg aldrig var. Men jeg indser nu, at jeg ikke kan fake det forevigt. Jeg ved mere end nogensinde, at jeg er klar til at tage skridtet for at blive mig selv. Jeg er transseksuel, og det her er min historie, skriver Josie til sit første billede på Instagram. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close