Hollywood19. februar 2016

HELLIG KRIG: Trump amok efter kritik fra Paven

- Du er ikke en kristen, lyder kritikken fra Vatikanet. - Når ISIS bomber Vatikanet, ville Paven ønske, at Donald Trump var præsident, raser Trump tilbage.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/popetrump.jpg
 Foto: All Over

LOS ANGELES/SE og HØR: Amerikansk politiks 'enfant terrible', Donald Trump, får nu sønderlemmende kritik fra allerhøjeste og helligste sted - fra Guds højre hånd, Paven.

- Han er ikke en god kristen. Det er man ikke, hvis man bygger en mur. Man skal bygge broer, siger Paven i et opsigtsvækkende interview, der ryster USA, torsdag.

Paven, Francis, 79, refererer til den mur, den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, 69, har lovet at bygge som en grænse mellem USA og Mexico. Trump vil bygge muren for at beskytte De Forenede Stater fra mexicanske immigrater, som Trump mener, er 'voldtægtsmænd' og 'mordere'. Donald mener også, at en sådan mur vil skærme for ISIS-bombemænds indtrægen på det amerikanske 'homeland'.

Det er aldrig sket før, at en pave har blandet sig i en valgkamp, og derfor følger de amerikanske medier situationen nøje. Det hænger nemlig sådan sammen, at hele 22 procent af den amerikanske befolkning er katolikker, og alle disse 69.470.686 sjæle er Paven religiøst overhoved for. Mange af disse er tilmed republikanere, og derfor ventes Pavens udfald mod Trump at påvirke valgresultaterne i de kommende måneder. Om blot to dage er der valg i staten Nevada.

Donald Trump mener selv, at Paven er helt ude i hampen.

- Ingen religiøs leder burde stille spørgsmålstegn ved andres religion eller tro. Hvis og når Vatikanet bliver bombet af ISIS, så kan jeg kan love jer, at Paven ville håbe, at Donald Trump var præsident, lød det med vanlig overlegenhed fra Hr. Trump.

Senere på dagen tordnede Trump igen:

- Det er uværdigt at paven skal tale sådan, sagde han.

I aftes ventes Donald at uddybe sin Pave-kritik, når han deltager i 'Townhall' - et valgprogram på CNN.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner.jpg
null

Sponsoreret indhold