Tom Cruise anklages for dødsstyrt

To stuntmen blev dræbt og en lammet fra livet og ned under optagelserne til\

To stuntmen blev dræbt og en lammet fra livet og ned under optagelserne til"American Made".

Foto: All Over Press

 

Hvis Tom Cruise er på filmplakaten er der næsten garanti for actionmættet drama med farefulde stunts i scene efter scene.

Således har den 55-årige skuespiller for nylig måttet indstille optagelserne af den nyeste udgave af den tilsyneladende uendelige serie af 'Mission Impossible'-film, fordi et stunt gik galt.

Tom Cruise var med filmholdet i London, og Hollywood-stjernen vil helst selv udføre så mange af de farefulde stunts som muligt, men denne gang gik det galt.

Han skulle springe fra et stillads og over på et hustag, men det kiksede og i stedet for at lande dramatisk men elegant på taget bankede Cruise den ene fod ind i husmuren.

Og det viste sig, at det risikable stunt betød, at Cruise da han slog anklen ind i bygningen, brækkede anklen to steder, og så må selv en superstjerne give op, og derfor blev optagelserne sat på hold.

Meget værre gik det, da Tom Cruise spillede hovedrollen i actionfilmen 'American Made', der blev optaget i 2015, men først havde premiere i Danmark den 24. august i år og kommer på det hvide lærred i USA den 29. september i år.

Cruise spiller hovedrollen som Trans World Airline-piloten Barry Seal, der af CIA bliver hyret til at flyve overvågningsfly hen over den sydamerikanske jungle i forsøg på at bekæmpe narkokriminalitet.

Senere bliver Seal, der spilles af Tom Cruise, hyret af narkobaronerne i Medellin-kartellet til at flyve stoffer til USA, og CIA vender det blinde øje til for at lade Seal opnå narkobaronernes tillid.

I forbindelse med optagelserne af filmen skete der en skrækkelig ulykke, hvor to stuntmen, Alan Purwin og Carlos Berl, blev dræbt, og en tredje stuntman, Jimmy Lee Garland, blev lam fra livet og ned.

Umiddelbart efter, at de sidste optagelser til filmen var i kassen den 11. september 2015, skulle de tre i et gammelt tomotorers Piper Smith Aerostar 600 flyve tilbage til filmsettet. Flyveturen hen over Andes-bjergene og den columbianske jungle foregik i tåget vejr, og flyet styrtede ned og Berl og Purwin blev dræbt, mens Garland overlevede, men er lammet for retsen af livet.

Og nu sagsøger familierne til de dræbte både instruktøren Doug Liman og hovedrolleindehaven Tom Cruise for meddelagtighed i dødsulykken, skriver People.

De har tidligere sagsøgt selskabet bag filmen, men giver nu i nye retsdokumenter Cruise en del af skylden for dødsulykken.

- Der blev optaget alt for mange timer hver dag og presset ekstra dage ind i et hårdt presset skema, og Tom Cruise og Doug Liman krævede igen og igen, at der blev lavet overflødige flyvescener. De hævder også, at firmaet bag filmen ignoreredde sikkerhedsrutiner for at spare tid og penge. Den pressede planlægning af optagelserne førte til, at en ukvalificeret og uforberedt pilot blev presset til en farlig flyvning i et gammelt fly over et ukendt bjergpas i dårligt vejr, skriver familierne.

Alan Purwin skrev emails til sin familie under optagelserne og kaldte filmen 'det mest farefulde projekt jeg nogen sinde har medvirket i'.

'Hver gang vi går i luften, er der kun en hårsbredde imellem, at det går godt, og at der sker en ulykke', skrev Purwin til familien. 

I retsdokumenterne anfører familierne, at Cruise, som er en erfaren pilot, er medskyldig og forsømte at gribe ind og stoppe den farlige flyvning, som endte med de to stuntmens død.

Tom Cruise har ikke kommenteret sagsanlægget.

 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close