Hollywood7. oktober 2018

Tina Turner var klar til selvmord

Popdronningen Tina Turner har været helt nede at vende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tina-turner-07102018.jpg
 Foto: Mega

Kan du huske Tina Turner?

Den farverige sangerinde med den meget energiske sceneoptræden, der har leveret hits som "Nutbush City Limits", "Private Dancer" og "What's Love Got To Do With It".

Hun har været ude af rampelyset i en årrække, og vi hørte senest om hende, da hendes søn, Craig, blev fundet død i juli i år.

Tina Turner er blevet 78 år og bor i dag i Schweiz.

Hun er gift med den 62-årige Erwin Bach, som hun har kendt siden 1985, men først efter mere end 25 års kisse-missen blev de gift i 2013.

Tina Turner har ikke udgivet ny musik siden 1999, men rangerer som en af de bedst sælgende kunstnere nogensinde med mere end 200 millioner solgte album og singler.

Hun var senest på turné i 2008-2009, hvor hun fejrede sit 50 års jubilæum på musikscenen.

Men siden da, har der været mere eller mindre stille om den ellers energiske stjerne, og det har sin naturlige og noget dramatiske forklaring, fremgår det af en kommende biografi om Tina Turner, der kom ind på en 17. plads, da musikmagasinet Rolling Stone i 2008 kårede de 100 bedste sangere og sangerinder gennem tiden.

Hendes helbredssituation har mildt sagt været skidt.

Og hun har været så langt ude, at hun reelt overvejede lægeassisteret selvmord, som er en mulighed, når man er bosiddende i Schweiz.

Hun har været ude for et slagtilfælde og har også haft kræft i tyktarmen, som dog er kureret.

Senere stødte forhøjet blodtryk til dårligdommene, og det påvirkede hendes nyrer, der i 2016 var nede på 20 procents kapacitet af det normale, så der var virkelig grund til bekymring.

Lægerne opstillede to alternativer.

Enten skulle Tina Turner i regelmæssig dialysebehandling eller også skulle hun have en nyretransplantation.

En nyretransplantation ville i Tina Turners optik give hende mulighed for at leve et normalt liv igen, mens hun nødigt ville vælge alternativet med dialysebehandling.

Men som 75-årig stod hun ikke øverst på ventelisten til en ny nyre, og lægerne pressede på for at få Tina Turner i dialysebehandling - noget hun modvilligt gik med til.

- Jeg havde ikke lyst til at leve gennem en maskine. Det er ikke min opfattelse af, hvordan man skal leve sit liv. Giftene i min krop begyndte at tage over, og jeg fik madlede og mistede helt appetitten. Jeg overlevede, men levede ikke, siger Tina Turner i den kommende biografi.

Da det så sortest ud overvejede hun at afslutte sit liv ved hjælp af lægeassisteret selvmord, som er tilladt i Schweiz, og hun havde kontakt med organisationen "Exit" som formidler de lægeassisterede selvmord.

- Det var på det tidspunkt, at det blev klart for Erwin, at jeg kunne dø fra ham. Han blev meget følelsesladet og sagde, at han ikke ville miste mig. Han ville ike have en anden kvinde eller et andet liv og ville gøre alt for at holde os sammen, skriver hun i biografien.

- Han sagde så, at han ville give mig en af sine nyrer. Jeg blev meget overvældet over omfanget af det offer, han ville gøre. Da jeg elsker ham, prøvede jeg at overtale ham til at lade være med at gennemgå så risikofyldt et indgreb. Han er en ung mand i forhold til mig. Hvorfor skulle han løbe den risiko for at give en gammel kone nogle år ekstra, skriver Tina Turner.

Men Erwin Bach insisterede, og lægerne godkendte ham som donor.

Nyretransplantationen fandt sted den 7. april 2017, og i begyndelsen afviste hendes krop ægtemandens nyre, men selv om det blev bedre måtte hun tilbringe store dele af 2017 på forskellige hospitaler i Schweiz. Og selv om der var mange nedture, var Tina Turner sprudlende alene ved tanken om at være i live efter så mange år med sygdom. Omkring juletid 2017 havde hun selv kræfter nok til at julepynte hjemmet i Schweiz. - Da forstod Erwin, at den gamle Tina var tilbage - han havde givet mig 'livets gave', skriver Tina Turner. Hun indså da, hvad de var gået igennem sammen. - Jeg er her stadig. Vi er her begge stadig - tættere på hinanden end vi nogensinde havde forestillet os - det er værd at fejre, skriver Tina Turner i biografien, der har fået titlen "My Love Story".
null

Sponsoreret indhold