Hollywood14. december 2009

Tiger Woods: Pause kan koste 900 mio. kr.

Golfens nummer et kan måske redde sit ægteskab, men det kan blive en bekostelig affære i mistede indtægter
Tiger Woods kan få en alvorlig økonomisk lussing, som følge af sin beslutning om at holde pause
Tiger Woods kan få en alvorlig økonomisk lussing, som følge af sin beslutning om at holde pause
 Foto: All Over

Et år væk fra golfen kan koste Tiger Woods 180 mio. dollars (ca. 900 mio. kr.) i tabte reklameindtægter og turneringspræmier. Det kan blive den hårde konsekvens, efter at Tiger i fredags meddelte, at han holder pause fra golfen på ubestemt tid for at prøve at redde sit ægteskab med svenske Elin Nordegren.

Verdens bedste køllesvinger har tjent i omegnen af 1 milliard dollars i sin foreløbige karriere, men nu er hans økonomiske fremtid usikker. Firmaerne, der sponsorer Tiger Woods, er ikke så begejstrede, efter at deres produkter nu sættes i forbindelse med en utro ægtemand, der har haft mindst et dusin elskerinder.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/se-og-hoer/kendte-udland09/december/tiger-nike-jpg.jpgTiger Woods' sponsorindtægter beløber sig til 110 mio. dollars om året, hvoraf Nike lægger den største del, nemlig 30 mio. dollars. Men lige nu har alle Tigers sponsorer trukket følehornene til sig og afventer, hvordan situationen udvikler sig.

Stop for TV-reklamer

Det første skridt var at stoppe alle TV-reklamer. Den sidste var Gillette, der først nåede at pille deres Woods-reklame af, 2 dage efter at han var kørt ind i sin nabos træ midt om natten.

Gilette holder pause med Tiger, så længe han holder pause. AT&T siger, at man vil "evaluere de igangværende aftaler og kontrakter med ham". Endnu et firma, Accenture, har fjernet Woods fra deres hjemmeside.

Eksperter mener, at der efter al sandsynlighed er en række "moralske" klausuler i de kontrakter, Woods har indgået, som gør, at firmaerne kan slippe skadesløse fra eventuelle brud.

- Fra sponsorernes perspektiv er der ingen tvivl om, at de kan hævde, at Tiger bryder deres aftaler med sin moralsk stærkt angribelige opførsel, siger Michael Neumann, der er direktør i sports- og underholdningsselskabet Amplify, til New York Post.

De samme regler gør sig sandsynligvis gældende for de 3 golfklubber, hvor Tiger har designet banerne. Her får han årligt 10 mio. dollars. pr. bane.

Tiger Woods er også den, der topper golfens verdensrangliste. Ikke mindst når det gælder præmiepenge. Her tjente han over 23 mio. dollars sidste år.

Sponsoreret indhold