Hollywood 25. august 2016

Thicke og Williams kræver ny vurdering af plagiatdom

Robin Thicke og Pharrell Williams mener stadig ikke, at de har hapset Marvin Gayes sang "Got to Give It Up" til deres hit "Blurred Lines"

Sidste forår idømte en californisk domstol musikerne Robin Thicke og Pharrell Williams en bøde på knap 35 millioner danske kroner for at kopiere store dele af 2013-sommerhittet "Blurred Lines" fra musikeren Marvin Gaye og hans nummer "Got to Give It Up" fra 1977.

Men over et år efter kræver de musikalske megastjerner nu enten dommen omstødt eller en helt ny retssag.

Det fremgår af retsdokumenter, som blandt andet musikmagasinet Rolling Stone har fået fat i.

- Resultatet (af retssagen, red.) medførte stor international pressedækning og en udbredt bekymring fra medlemmer af musiksamfundet om, at dommen - hvis den bliver fastholdt - vil hæmme den musikalske kreativitet og den proces, hvor musikere i dag lader sig inspirere fra tidligere kunstnere til at skabe populærmusik, står der blandt andet i retsdokumenterne.

Ifølge advokaterne for de to musikere har juryen vurderet sagen på et forkert grundlag, men repræsentanter for Marvin Gaye, der døde i 1984, forstår slet ikke, hvorfor Thicke og Williams vil have sagen gået igennem igen.

- Vi tror naturligvis på juryen og dommeren, der bekræftede juryens vurdering af en krænkelse af ophavsretten. Mange af deres nye argumenter er allerede blev afvist af retten, lyder det fra Gaye-familiens advokat, Richard Busch.

Hvornår sagen skal for retten igen, vides endnu ikke.

Hør sangene, og bedøm selv:

Marvin Gaye "Got to Give It Up":

Robin Thicke featuring Pharrell Williams og T.I. med "Blurred Lines" øverst i artiklen

Sponsoreret indhold