Terry Richardson: Hårdt at være pinup-fotograf

Terry Richardson lægger sig gerne på knæ for at glæde mangt en automekaniker i 2010

Terry Richardson lægger sig gerne på knæ for at glæde mangt en automekaniker i 2010

Foto: fashioning.com

Det lyder som en hård og ubarmhjertig opgave: tag til Brasilien sammen med nogle underskønne tøser og tag nogle billeder, som vi kan bruge til vores kalender. Opslidende, men nogen skal jo gøre det, så fotografen Terry Richardson tog jobbet.

Pirelli-kalenderen, der er blevet udgivet hvert år i næsten 40 år, er et samlerobjekt. År efter år har verdens skønneste modeller slanget sig halvnøgent op ad biler eller råt, sort gummi. Men i år er det billeder fra Brasiliens jungle tilsat yderst letpåklædte piger, der skal forskønne de oliebefængte og testosterondampende autoværksteder.

Terry Richardson ser ikke ud til at have kedet sig i pigernes selskab

Terry Richardson er kendt som provofotografen, men hans kvalitetsniveau har der aldrig kunnet sættes en finger på. Den 44-årige New York'er har lavet billeder for alle de store modehuse - Gucci, Levi's, Miu Miu, Eres, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Anna Molinari, Baby Phat, Jigsaw, Matsuda, and Sisley. Han har arbejdet for verdens førende magasiner - Vogue, Exit Magazine Vice, Harper's Bazaar, Penthouse, The Face, GQ and Sports Illustrated.


En af pigerne slapper af mellem fotooptagelserne

Og nu er det altså dækfirmaet Pirelli, der får glæde af hans kunnen.

Af kønne og topløse pinup-piger i dette års Pirellikalender kan nævnes de australske modeller Miranda Kerr, Catherine McNeil og Abbey Lee Kershaw og britiske Lily Cole, Daisy Lowe og Rosie Huntington.

De ekstraordinære kalendere er dog ikke til salg og uddeles kun og i stor diskretion til dækproducentens vigtigste kunder og udvalgte kendisser, så her må vi nøjes med billeder af en billedmager og hans hårde job.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close