Hollywood15. april 2014

Susanne Biers Oscar-stjerne i fængsel for narkohandel

Kokainkøb koster Mikael Persbrandt dyrt
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/4a62a31b00d941fea2f1e7a632d40e32.jpg
 Foto: All OverSvensk film og tv's absolutte superstjerne, 50-årige Mikael Persbrandt, er i dag blevet idømt fem måneders fængsel for narkohandel.

LÆS OGSÅ: Persbrandt sælger million-villa

Han var tiltalt for at have købt 12 gram kokain, og sagens dommer vurderede, at beviserne mod Persbrandt var så gode, at han blev kendt skyldig og idømt en ubetinget fængselsdom.

Sagen var en udløber af en optrevling af en større narkoliga i Sverige, og 11 personer har været tiltalt i samme sagskompleks som Persbrandt.

LÆS OGSÅ: Her er "Gunvalds" nye drømmehus

Den svenske skuespiller er blandt andet kendt for rollen som kriminalbetjent Gunvald Larsson i Beck-filmene, hvor de populære svenske betjente flere gange har bekæmpet narkoforbrydere.

I 2010 spillede han en af hovedrollerne i Susanne Biers film "Hævnen", der vandt en Oscar som bedste udenlandske film.

Mikael Persbrandt blev blandt andet fældet af telefonaflytninger, hvor anklageren godtgjorde, at skuespilleren havde bestilt kokain hos en af de andre tiltalte.

LÆS OGSÅ: Kokain kan koste Hævnen-stjerne dyrt

Mikael Persbrandt har gennem hele sagen nægtet sig skyldig.

- Han har hverken bestilt eller modtaget nogle stoffer, har Persbrandts advokat, Per Liljekvist, tidligere i forløbet udtalt til Aftonbladet.

Advokaten forklarede ved den lejlighed, at en anden kunne have brugt hans mobil til at bestille kokain.

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/574374e756f840c19bf4c359c9533f9a.jpg


Mikael Persbrandt er tørlagt alkoholiker og nu dømt for kokainkøb. (Foto: All Over)

- Hvis hans mobil er blevet brugt til bestilling af narko, så er det en anden person, som har benyttet mobilen. Han kom hjem fra en filmoptagelse, og der var fest i hans hus. Hans mobil ligger altid fremme, og han låner den gerne ud, forklarer Liljekvist.

Anklageren i sagen er tilfreds med dommen til den kendte skuespiller.

- Jeg har ikke læst dommen endnu, men jeg har blot set, at han fik fem måneders fængsel, som vi havde anmodet om. Det er en rimelig straf, og det har retten været enig med os i, siger anklager Lars Ågren til Aftonbladet.

Per Liljekvist skrev umiddelbart efter dommen i en sms til den svenske avis Expressen, at han forventer, at Mikael Persbrandt vil appellere dommen omgående.

De to hovedmænd i narkosagen blev begge idømt 10 års fængsel, mens de øvrige fik domme på mellem tre og seks års fængsel.

Sponsoreret indhold