Hollywood 19. maj 2017

Super-par på TV, men de får ikke samme løn

Robin Wright troede, at hun fik det samme som Kevin Spacey for sin medvirken i 'House of Cards', men det gør hun ikke
Foto: All Over Press)

Så er der igen ballade omkring lige løn til kvindelige og mandlige skuespillere i Hollywood - eller den evige debat har i hvert fald fået nyt liv.

Det er en af de senere års mest succesfulde TV-serier, 'House of Cards', der er omdrejningspunktet for den fornyede debat.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I serien spiller Robin Wright og Kevin Spacey rollerne som Francis og Claire Underwood.

Det er Francis, der er præsident, og Claire der er manipulerende førstedame i Netflix-serien.

Og måske derfor får Kevin Spacey noget mere i lønningsposen end Robin Wright, hver gang, der er kommet et nyt afsnit i kassen.

Da de indspillede sæson 3 fik Spacey 3.343.000 kroner pr. afsnit, mens Robin Wright måtte nøjes med 2.808.000 kroner pr. afsnit.

Således fik Spacey 535.000 kroner mere pr. afsnit end Wright.

Det overraskede den kvindelige hovedrolleindehaver, fortæller hun i et interview med The EDIT.

- Jeg fik at vide af producenterne, at vi fik samme løn, og jeg troede på dem. Jeg har først for nylig fundet ud af, at det ikke passer, så det er noget, jeg skal have undersøgt, siger Robin Wright.

Hun mener, at deres roller er fuldstændig ligestillede i serien, og at det ikke kan være her, man skal finde årsagen til lønforskellen.

- Claire og Francis er helt ligestillede hvad angår magt, deres fælles mål og plottet i serien. Det er muligt, at jeg ikke har helt så mange scener og replikker som Francis, men Claire behøver ikke at være så talende som Francis. Claire er en person, som sidder i baggrunden og trækker i trådene og styrer Francis, men de er 'partnere' på det samme fly på vej mod deres fælles mål, siger Robin Wright.

Det er paradoksalt, at netop Robin Wright er havnet i den konflikt, da tidligere er stået frem sammen med Emma Stone og Jennifer Lawrence og talt kvindernes sag i kampen for lige løn i Hollywood.

Sponsoreret indhold