Sting: Tvivler på COP15

Sting er skeptisk over for en klimaaftale i København

Sting er skeptisk over for en klimaaftale i København

Foto: All Over

Den pladeaktuelle verdensstjerne er altid klar på at blande sig i den politiske debat. Det gælder også til klimatopmødet COP15 i København, hvor han tvivler på, at politikerne vil opnå noget særligt:

- Det er vigtigt med mødet i København, men jeg har svært ved at tro, at politikere kan ændre noget ved klimaet. Politikere har en kortvarig levetid, og når deres beslutninger får konsekvenser, er de for længst døde, siger han til SE og HØR.

Hitmageren mener, det vigtigste må være, at hvert enkelt mennesker tager en beslutning om at passe på miljøet.

Hvis han dog skal komme med et budskab til de store forhandlere, er det, at de skal sætte mere fokus på skovene.

- Man taler om økonomi og bærerdygtighed, men hvis man vil bygge, er det vigtig at bevare skovene. Uden skovene er der ikke meget økonomi eller bæredygtighed, siger stjernen, der selv har skabt organisationen Rainforest Foundation i 1989.

At passe på skovene er langtfra det eneste godtgørende arbejde, Sting er involveret i. Han var blandt andet en del af Band Aid i 80'erne. Men nu forsøger han at holde lav profil omkring sit arbejde.

- Jeg vil ikke stjæle fokus fra de vigtige budskaber. Derfor er min støtte blevet mere anonym. Hvis jeg peger på et problem, kigger folk på min finger og ikke på problemet, lyder den pædagogiske forklaring fra Sting.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close