Stevie Wonder og Meryl Streep: Modtager medalje af Obama

Meryl Streep og Stevie Wonder er begge blevet ikoner inden for deres fag

Meryl Streep og Stevie Wonder er begge blevet ikoner inden for deres fag

Foto: All Over Press/René SchützeDen ene har vundet tre Oscar-statuetter og har et hav af ekstraordinære skuespilpræstationer bag sig. Den anden har usædvanlige musikalske evner og er komponisten bag adskillige udødelige klassikere.

Skuespillerinden Meryl Streep og musikeren Stevie Wonder har begge helt enestående talenter, og det har den amerikanske præsident Barack Obama også fået øje på.

LÆS OGSÅ: Obama gæster Danmark på onsdag...eller gør han?

Derfor er Streep og Wonder blandt de 19 udvalgte, der den 24. november modtager en Presidential Medal of Freedom-medalje. Dermed er de i spil til at opnå en af de største officielle hyldester, man kan få som civil person.

LÆS OGSÅ: Meryl Streep går amok i en Oscar-rus

- Jeg ser frem til at præsentere disse 19 inspirerende amerikanere og give dem vores nationens højeste civile ære. Fra aktivister, der kæmper for forandring til artister, der udforsker de fjerneste afkroge i vores fantasi. Fra forskere, der bringer USA på forkant og til de offentligt ansatte, der skriver nye kapitler til vores amerikanske historie. Disse borgere har givet ekstraordinære bidrag til vores land og til resten af verden, siger præsident Obama i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Beyocé intim med Obama

Hæderen bliver uddelt ved en ceremoni i Det Hvide Hus den 24. november. To danskere har tidligere modtaget den fornemme ære: Modstandsmanden Jens Toldstrup og løjtnant Jens Lillelund.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close