Hollywood 13. januar 2018

Steven Seagal efterforskes efter sexanklager

Steven Seagal anklages for sexchikane af flere kvindelige skuespillere
Foto: All Over Press

 

Action-helten Steven Seagal, der i en række film har reddet både mænd og kvinder fra at blive ofre for de værste forbrydere, der er sat på jorden, er nu i virkeligheden og ikke på det hvide lærred selv under anklage for forbrydelser mod en række kvinder.

Det sker i slipstrømmen på "MeeToo-kampagnen, der fik vind i sejlene, da New York Times i begyndelsen af oktober sidste år afslørede, at filmmogulen Harvey Weinstein over en periode på mere end 25 år har voldtaget og sexchikaneret langt over 50 kvinder, som han har været arbejdsgiver for som magtfuld filmproducent.

Siden oktober er kvinder og mænd over hele verden trådt frem og har fortalt om sexmisbrug inden for film- og medieverdenen, og på den konto ligger eksempelvis den dobbelte Oscar-vinder Kevin Spaceys karriere i ruiner.

Og nu rammer anklager om sexchikane også Steven Seagal, der stadig laver film men havde sin storhedstid i 1990'erne.

 
Smukke Jenny McCarthy er en af de kvinder, hvis anklager mod Steven Seagal nu efterforskes af politiet i Los Angeles (LAPD). (Foto: All Over Press)

Steven Seagal is being investigated by the Los Angeles Police Department following multiple allegations of sexual harassment.

- Vi har åbnet en efterforskning mod Steven Seagal, bekræfter Norma Eisenman fra LAPD over for USA Today, uden at hun vil kommentere yderligere.

Skuespillerinderne Jenny McCarthy og Portia de Rossi, der tidligere var til mænd men i dag er gift med talkshow-værten Ellen Degeneres, er blandt de kvinder der er trådt frem med historier om, hvordan action-stjernen Seagal chikanerede dem.

Steven Seagal: - Smid tøjet

Jenny McCarthy har fortalt, hvordan producenten og skuespilleren forsøgte at presse hende til at smide alt tøjet, da hun var alene med Seagal under en audition til filmen 'Under Siege 2', der havde den danske titel 'Kapring i høj fart'.

McCarthy gengiver ordvekslingen under den ubehagelige episode, der fandt sted i 1995.

- Du ved godt, at din rolle indebærer nøgenhed, og jeg kan ikke se, hvordan din krop ser ud, når du har den kjole på, sagde Seagal ifølge Mccathy.

McCarthy svarede Seagal, at hendes agent forud for prøven havde insisteret på og fået bekræftet, at rollen ikke indbefattede, at McCarthy skulle være nøgen.

- Den indbefatter nøgenhed, når kameraerne er slukket, og hiv så ned i den kjole, så jeg kan se dine bryster, svarede Seagal ifølge Mccarthy.

Jenny McCarthy forlod med det samme lokalet, men fortæller, at seagal fulgte efter hende.

- Du siger ikke et ord til nogen, ellers..., skal en truende Seagal derefter have sagt til McCarthy.

Portia De Rossi er i dag sammen med Ellen Degeneres. (Foto: All Over Press)

Portia De Rossi har fortalt at Seagal under en anden 'privat' audition i et kontor lynede lynlåsen i sine læderbukser ned, og skuespillerinden Julianna Margulies bereter om en lignende episode, da hun var 23.

- Steven Seagal sagde til mig, at det var meget vigtigt, at vi havde en god kemi, når kameraerne var slukket, og så pressede han mig ned i en stol og lynede sine læderbukser op, fortæller Portia De Rossi, der styrtede ud af lokalet, inden det udviklede sig til mere.

Steven Seagal har endnu ikke kommenteret anklagerne.

Sponsoreret indhold