Hollywood14. august 2014

Sofie imponerer briter

Stråler i rolle på teater i Skotland
Sofie Gråbøl imponerer anmelderne i sin første internationale teaterrolle.
Sofie Gråbøl imponerer anmelderne i sin første internationale teaterrolle.
 Foto: Mikael RieckDen britiske tv-transmission af den danske krimiserie "Forbrydelsen" - på engelsk "The Killing" - blev Sofie Gråbøls store internationale gennembrud.

LÆS OGSÅ: Sådan har kræften ændret mit liv

Nu fører den danske skuespiller sig frem på de skrå brædder i Edinburgh, Skotland, i sin første internationale teaterrolle.

De britiske anmeldere er begejstrede over det danske bidrag.

- Sofie Gråbøl er mindst lige så overbevisende på scenen, som hendes optræden på tv lagde op til, skriver anmelder for The Guardian, Michael Billington.

LÆS OGSÅ: Vorten er væk

Han påpeger den prisbelønnede skuespillers evne til at være både sexet og sjov i en ellers gravalvorlig historie om James III's kompromitterende regering af det skotske rige.

- Sofie Gråbøl høster aftenens største latter, da hun direkte henvendt til publikum fra scenen spørger: "Ved I, hvad der er jeres problem? I har intet andet end attitude". End ikke Alistar Darling (britisk politiker, red.) ville turde gå så langt, skriver Michael Billington.

Den 46-årige skuespillerinde har rollen som den danskfødte dronning Margrethe i "James III The True Mirror", der er det tredje stykke i teatertrilogien "The James Plays".

LÆS OGSÅ: Sårbar efter skilsmissen

Teaterstykkerne om de tre skotske konger James den 1., 2. og 3., der spiller netop nu på en international teaterfestival i Edinburgh, får fire ud af seks stjerner i The Guardian.

Dommen bakkes op af kollegerne på The Independent og The Telegraph, der henholdsvis belønner forestillingen med fire og fem stjerner ud af seks.

LÆS OGSÅ: Har det dårligt med nøgenscener

Sofie Gråbøl kan opleves i "The James Plays" i Edinburgh frem til 22. august. Derefter rykker forestillingen til London, hvor den kan ses på National Theatre fra den 10. september.

Her hjemme kan skuespillerinden desuden nydes i biografen, hvor hun er aktuel i Jonas Elmers film "Det andet liv".

Sponsoreret indhold