Kendte26. januar 2022

Slutning på "Fight Club" ændret

I Kina har man valgt at give "Fight Club" en noget anderledes slutning, og det er ikke første gang, at amerikanske film bliver vist i en anden udgave end originalen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20150718-110421-ry-1920x1273we.jpg
 Foto: Mary Evans/Af Archive/Ritzau Scanpix/20th Century Fox

Det har skabt stor forvirring i Kina, efter at filmklassikeren "Fight Club" er blevet tilgængelig på den kinesiske streamingtjeneste Tencent Video.

David Finchers film fra 1999 om Edward Nortons karakter og hans alter ego Tyler Durden i skikkelse af Brad Pitt har fået, hvad man kan kalde et kinesisk makeover.

Det skriver The Guardian.

På streamingtjenesten har man nemlig valgt at ændre fuldstændig på filmens slutning. Og selvom både "the first and the second rule of Fight Club is: you do not talk about Fight Club!", så bliver vi altså nødt til at tale, om den markante ændring filmen nu har fået.

Sort skærm og tekst

Tyler Durdens skumle plan om at ødelægge moderne civilisation er stadig intakt, og Edward Nortons karakter gør også en ende på Tyler Durden.

Men mod filmens slutning har der de sidste 20 år været bygninger, der eksploderer. Det er nu erstattet med en sort skærm og en tekst, der fortæller, hvordan det hele ender:

"Ved hjælp af spor fra Tyler afslørede politiet hurtigt hele planen, arresterede alle kriminelle og afværgede bomben fra at eksplodere. Efter retssagen blev Tyler sendt på psykiatrisk afdeling for at modtage behandling. Han blev udskrevet fra hospitalet i 2012."

Den alternative slutning har skabt forargelse blandt fans i Kina.

"Det her er uhørt", skriver en fan.

"Hvad prøver man at opnå ved at ændre filmens slutningen," skriver en anden.

Det er endnu uvist, om det er regeringen i Kina, der har beordret den alternative afslutning, eller det er producenterne selv, der har taget den drastiske beslutning.

Sket før

Det er ikke første gang, at Kina laver censur på udenlandske film.

Da filmen "Bohemian Rhapsody" om Freddie Mercury og rockbandet Queen udkom, blev flere scener udeladt i Kina, der refererede til hovedrollens seksualitet.

Især i USA er man begyndt at tage hensyn til Kinas censurering for at komme ind på det asiatiske marked. Derfor udgiver filmstudierne i Hollywood alternative udgaver i håb om at opnå de kinesiske seeres interesse.

Sponsoreret indhold