Hollywood 10. marts 2015

’The Simpsons’-skaber død

Sam Simon blev kun 59 år gammel
Sam Simon nåede at skabe en af verdens mest populære sitcom-serier
Sam Simon nåede at skabe en af verdens mest populære sitcom-serier
Foto: All Over PressSam Simon, der er medskaber af USA'S længste sitcom, kultserien "The Simpsons," er død 59 år gammel efter længere tids kamp mod tyktarmskræft.

Det oplyser Simons agent, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Simon blev i slutningen af 2012 diagnosticeret med cancer i terminalstadiet, og tyktarmskræften spredte sig yderligere til leveren, nyrer og andre organer. Simon blev givet tre til seks måneder at leve i, men kemoterapi slog den dødelige kræft tilbage et stykke tid, indtil han måtte give op søndag den 8. marts.

LÆS OGSÅ: Se Homer Simpsons nøgne veninde - DOH!

Matt Groening, der sammen med Simon og James L. Brooks, udviklede den gakkede, gule familie fra det dysfunktionelle Springfield-univers, sørger over tabet af sin kollega.

- Vi vil savne Sams fænomenale talenter, skarpe intelligens og snu sans for humor, siger Groening i en erklæring.

Ligeledes udtrykker en anden af seriens executive producere, Al Jean, sin store sorg over dødsfaldet.

LÆS OGSÅ: 'The Simpsons' ruller stadig over skærmen

- Personligt skylder jeg ham mere, end der kan tilbagebetales, men jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe alle dyr, jeg kan, i hans minde, lyder det fra Jean i kondolencen.

Simon havde længe kendt til sin skæbne, og derfor havde han doneret sin enorme formue til dyrene, hvis rettigheder han som veganer brændte for.

- Jeg har et ønske om at hjælpe dyr. Sandheden er, at jeg har flere penge, end jeg er interesseret i at bruge. Der er taget hånd om alle i min familie, og det er jeg glad for, har Simon tidligere fortalt.

Sponsoreret indhold