Shakira frygtede, at hun aldrig ville kunne synge igen

Problemerne med stemmebåndene gik i sig selv uden operation.

Problemerne med stemmebåndene gik i sig selv uden operation.

Foto: All Over Press

 

Den colombianske popstjerne Shakira er endelig tilbage på koncertscenerne, og hun er ovenud lykkelig over, at hun igen kan lire hit på hit af fra scenen.
 
Begejstringen skyldes, at Shakira i efteråret sidste år frygtede, at hendes karriere som sanger kunne være slut i alt for tidlig en alder.
 
 
Hun havde fået alvorlige problemer med stemmebåndene og måtte afbryde den europæiske del af sin  "El Dorado World Tour" og udskyde koncerterne i Europa på ubestemt tid.
 
- Sidste år var et af de hårdeste år i min karriere. Jeg tvivlede oprigtigt på, om jeg nogensinde kom til at synge igen. Derfor er det så stærk en følelse for mig igen at kunne optræde, siger Shakira i et interview med BBC.
 
Hendes læger så også med alvor på hendes helbredstilstand og de problemer med stemmebåndene, der forhindrede hende i at udfolde sine sangevner.
 
Lægerne tvivlede på, om hun ville komme sig uden en operation, men Shakira gav i første omgang stemmen helt fred, og det hjalp.
 
– Hvor utroligt det end lyder, så blev mine stemmebånd gode igen af sig selv helt uden operative indgreb, siger Shakira til BBC og lægger ikke skjul på at hun sendte en bøn eller to til de højere magter om at gøre hende rask igen.
 
Og i den forgangne uge genoptog hun den europæiske del af turnéen med start i Tyskland.
 
"El Dorado World Tour" er i øvrigt hendes første turné i syv år.
 
I årene væk fra rampelyset har Shakira taget sig en pause for at stifte familie og for at koncentrere sig om at tage sig af sine to sønner, som hun har med den spanske landsholdsspiller, Gerard Pique, der med sine 30 år er 11 år yngre end Shakira.
 
De mødtes under VM i fodbold i Sydafrika i 2010, hvor hun optrådte med sit superhit "Waka Waka (This time for Africa)".
 

Shakira og Gerard Pique med sønnerne Milan og Sasha. (Foto: All Over Press)

 

 
De næste uger går med koncerter over hele Europa, men danske fans må kigge langt efter Shakira der ikke kommer i nærheden af vore breddegrader i denne omgang.
 
Er du fan af Shakira og vil se den genopstandne sangfugl optræde må du til Tyskland eller Holland som de nærmeste destinationer.
 
Og mens Shakira stjæler billedet over store dele af Europa er ægtemanden Gerard Pique på vej til Rusland for at deltage i VM i fodbold med det spanske landshold, hvor han i en årrække, har indtaget en fast plads i startopstillingen i forsvaret.
 
Og Shakira har kun én mulighed for at se sin mand udfolde sine evner på det grønne græstæppe i Rusland.
 
- Jeg er optaget af min turné frem til 13. juli, så kun hvis Spanien kvalificerer sig til finalen har jeg mulighed for at rejse til Rusland og se ham, så de har bare at spille sig frem til guldkampen, siger Shakira.
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close