Hollywood27. januar 2015

Se videoen: ’American Sniper’ latterliggøres på grund af dette

Clint Eastwoods film bliver gjort til grin på grund af dukke
Af af
Clint Eastwoods film bliver gjort til grin på grund af dukke
Clint Eastwoods film bliver gjort til grin på grund af dukke
 Foto: YouTubeClint Eastwoods nyeste film, 'American Sniper', er nomineret til hele seks Oscars, og både instruktøren og de to hovedpersoner, Bradley Cooper og Sienna Miller, får masser af ros for deres præstationer foran kameraet.

Men det er nu ikke disse ting, der for alvor fylder i omtalen om filmen, der tilmed har trukket flest amerikanere i biografen i januar måned nogensinde.

Næh nej… Det er såmænd en baby, der medvirker i en scene på omkring halvandet minut, hvor den bliver passet af Chris Kyle (spillet af Bradley Cooper) og hans kone. Du kan se det pågældende klip i bunden af denne artikel.

For babyen er en plastikdukke, og det er ikke gået ubemærket hen hos de mange biografgængere og anmeldere, som nu kritiserer og latterliggør Clint Eastwood for ikke at bruge en ægte baby i filmen.

LÆS OGSÅ: Her er de Oscar-nominerede 2015

Flere spøger endda med, at Bradley Cooper i den grad fortjener en Oscar-statuette - alene fordi han formår at holde masken, når det er så tydeligt, at det er en plastikdukke, han har i favnen.

Ifølge Hollywood Reporter kan plastikdukken måske forklares med de strikse krav, som Californien stiller til brugen af babyer i film.

Babyer skal således være minimum 15 dage gamle, og babyer må - indtil de er fyldt seks måneder - kun bruges to timer pr. dag. Derudover skal optagelserne foregå i tidsrummet 9:30 - 11:30 eller i tidsrummet 14:30 - 16:30. Tilmed skal der være en sygeplejerske til stede under optagelserne.

Filmens manuskriptforfatter, Jason Hall, forklarede på Twitter, hvorfor filmholdet valgte at benytte en uægte baby: De to ægte babyer valgte nemlig at brænde filmholdet af - den første havde feber; den anden valgte simpelthen slet ikke at dukke op. Det humoristiske tweet blev dog efterfølgende slettet.

'American Sniper' er et portræt af Chris Kyle, der slog mindst 160 fjender ihjel som snigskytte - og du kan i denne video se klippet med den falske baby:

Sponsoreret indhold