Se den skræmmende trailer til ny "Saw"-film

Screendump: YouTube

Til oktober er Jigsaw tilbage, når den 8. "Saw"-film får premiere i hele verden.

Og at dømme ud fra første trailer for filmen, så kan vi godt glæde os til den nye film.

For den bliver præcis lige så blodig og drabelig som de foregående. 

I traileren ser man, hvordan et hold efterforskere prøver at opklare mord, der er blevet begået på samme vis som Jigsaw-morderen gjorde det et årti tidligere.

Men Jigsaw er da død? Eller er han?

Artiklen fortsætter under traileren

"Saw"-filmene er nogle af de mest succesfulde gyserfilms-franchises nogensinde, så det er ikke så underligt, at man vælger at lave endnu en film i rækken, selvom det er syv år siden, at vi sidst blev beriget med en "Saw"-film. 

Men der er faktisk en grund til, at vi bliver underholdt af at se gysere. 

- Gysergenren arbejder med de negative følelser; dem, der føles ubehagelige. I gysergenren opsøger vi frivilligt de negative følelser. For de fleste mennesker er den bedste gyser den, der gør dem mest bange. Vi vil gerne blive bange, når vi ser gysere. Ellers er der ingen grund til at se dem. Det er en leg, hvor vi træner vores følelser, ligesom sociale dyr, har Rikke Schubart, lektor på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet og ekspert i gysere, fortalt til SE og HØR tilbage i 2016.

At se noget, der får dig til at gyse er faktisk sundt for dig, fortæller Schubart.

- Når vi ser gysere, ved vi det er for sjov. Vi kan slukke eller gå fra biografen, hvis det bliver for meget. Det er sundt for os at se gysere, fordi vi har brug vi som mennesker har brug for alle vores følelser, siger hun.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close