Ikke talt sammen siden bruddet: Savage Garden smed alt på gulvet

(Foto: MEGA)

De strøg til tops med deres kærlighedsballader, og med et albumsalg på den gode side af 23 millioner kan Savage Garden stadig med rette kalde sig for et af Australiens mest succesfulde bands til dato.

Men lige så hurtig, som succesen kom, lige så hurtig forsvandt den.

Savage Garden gik i opløsning nærmest over natten – og i dag, 18 år efter bruddet, har de to medlemmer i gruppen kun hilst kortvarigt på hinanden én enkelt gang.

Det skriver News.

Darren Hayes og Daniel Jones mødte hinanden i 1994, men det var først i slutningen af 1990’erne, at de for alvor blev bemærket i hjemlandet Australien og resten af verden.

Artiklen fortsætter under billedet...

Darren Hayes og Daniel Jones slog igennem i sluthalvfemserne. Foto: MEGA

Deres to album ”Savage Garden” fra 1997 og ”Affirmation” fra 1999 strøg til tops på hitlisterne og indeholdt begge sange, som de fleste af os nok husker i dag: ”Truly Madly Deeply” og ”I Knew I Loved You”.

Millionerne rullede ind, og Savage Garden turnerede i hele verden med deres hits. Men de to bandmedlemmer var som nat og dag og havde helt forskellige måder at anskue kendislivet på.

Darren Hayes var som født til spotlyset og elskede at stå på scener over hele verden, give autografer og bade sig i succesens solskin.

Daniel Jones var fuldstændig anderledes: Han hadede kendislivet og alt, der fulgte med. Tager man et kig på duoens musikvideoer, er det da også tydeligt for enhver, at det er Hayes, der stråler, mens Jones pænt holder sig i baggrunden, hvor han befinder sig bedst.

Artiklen fortsætter under videoen...

Savage Gardens musikvideo til hittet "Truly Madly Deeply". Foto: YouTube

Musikduoen havde helt forskellige ønsker for, hvad fremtiden skulle bringe for Savage Garden. Og med ét – midt efter deres to album og en længere verdensturné – var det hele pludselig slut.

Selv om det var Jones, der igangsatte dødsstødet over Savage Garden, var det Hayes, der offentliggjorde nyheden. Under et interview med den australske presse i 2001 bekendtgjorde han, at ”Det var det. Savage Garden er forbi”.

Jones var end ikke klar over, at hans nu tidligere bandmedlem havde sendt Savage Garden i graven, og han fandt først ud af det, da han blev kontaktet af sin egen far, der havde set interviewet med Hayes, der bekendtgjorde, at Savage Garden var fortid.

Artiklen fortsætter under billedet...

Jones hadede kendislivet - modsat Hayes, der elskede det. Foto: MEGA

Det endte med et pinligt telefonopkald, hvor Hayes undskyldte overfor Jones.

Senere blev der holdt en kortfattet pressekonference, hvor det endelig blev slået fast fra begge, at Savage Garden var fortid.

- Vi er stadig gode venner, fastslog Jones dengang overfor Billboard.

Om det helt passer, kan man diskutere.

Sandt er det hvert fald, at parret kun har talt sammen én gang siden bruddet. Og den samtale kan mildest talt ikke kaldes for en samtale.

I denne uge tog Daniel Jones bladet fra munden i et interview med den australske radiostation 97,3 FM og her fortalte han om den korte "samtale", som altså har været eneste kontakt mellem Jones og Hayes siden bruddet i 2001.

- Jeg så ham til min managers bryllup i Los Angeles for nogle år siden. Vi hilste på hinanden. Vi sagde hej, sagde Daniel Jones ifølge tv-stationen Nine og tilføjede:

Artiklen fortsætter under billedet...

Savage Garden nåede kun at udgive to album. Foto: MEGA

- Vi dykkede ikke ned i fortiden... Sådan er vores relation for tiden. Vi har ikke det sundeste, velfungerende forhold længere. Men jeg elsker stadig manden inderligt. Vi er bare forskellige mennesker, der er gået i forskellige retninger. Vi er bare ikke venner længere, tilføjede han.

Trods det faktum, at Darren Hayes og Daniel Jones ofte er blevet spurgt til en genforening, har svaret alle årene været det samme: Nej.

I 2007 sagde Darren Hayes sågar følgende i et interview med Daily Mail:

- Nej, aldrig. Jeg har engang sagt, at jeg kun vil gøre det, hvis det helbredte kræft, og sådan har jeg det stadig.

Under interviewet i denne uge var Daniel Jones også sikker i sin sag: Savage Garden er og bliver fortid:

- Vi forsøgte at give verden en smule kærlighed - hvis vi forsøgte at gå tilbage og genskabe det, tror jeg, det ville virke kalkuleret. Svaret er nej, sagde han.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close