Sådan stoppede John Mayer med at drikke

John Mayer havde tømmermænd i seks dage efter Drakes 30 års fødselsdag.

John Mayer havde tømmermænd i seks dage efter Drakes 30 års fødselsdag.

Foto: Mega

 
 
I år kan den 41-årige amerikanske musiker John Mayer fejre, at han har været ædru i to år, efter at han tidligere har drukket alt for meget og alt for ofte.
 
 
Og spørger man ham selv, så kan han takke rapperen Drake for, at han ikke har set på verden gennem alkoholtåger de sidste to år.
 
- Jeg var med til Drakes 30 års fødselsdag, og jeg dummede mig og blamerede mig, fordi jeg var fuld, siger John Mayer i et interview med Complex.
 
- Så noget tid efter fødselsdagen, da jeg var ude i byen og drikke, mødte jeg Drake, og han fortalte mig, hvor fuld jeg havde været. For at være ærlig, så kunne jeg ikke huske noget fra hans fødselsdag - så fuld havde jeg været. Den aften lovede jeg mig selv, at jeg havde drukket for sidste gang, siger John Mayer.
 
 
Seks dage senere, hvor han stadig havde rester af fysiske tømmermænd og endnu flere moralske tømmermænd, gjorde musikeren op med sig selv, hvordan vil bruge sit liv i fremtiden.
 
- Jeg kiggede ud af vinduet og tænkte ved mig selv. 'OK, John hvor stor en procentdel af dit potentiale vil du gerne kunne bruge på at skabe musik. Hvis du siger 60 og gerne vil bruge de resterende 40 procent på at have det sjovt ude i byen, så er det i orden. Men hvilken procentdel vil du gerne forløse - der er ingen forkerte svar'.
 
 
John Mayer nåede frem til, at der kun var et rigtigt svar. Han ville udnytte sit kreative potentiale 100 procent.
 
Og fra den dag stoppede han fuldstændig med at drikke.
 
 
I stedet for at bruge stort set alle sine dage på at drikke eller komme sig over voldsomme tømmermænd tog han på hele fire koncertturnéer.
 
- Jeg spillede i to bands, og jeg havde det skønt, når vi fløj rundt fra sted til sted. Det var selvfølgelig ikke ren lykke fra begyndelsen, og indimellem kedede jeg mig, fordi jeg manglede mine opture med alkohol. Men skridt for skridt gik det bedre, og nu vågner jeg ædru om morgenen og glæder mig over at få endnu en klarsynet dag, siger John Mayer.
 
 
Og han mindes den afdøde rapper, Mac Miller, der tragisk døde i en alder af bare 26 år som følge af en overdosis den 7. september i år. De arbejdede sammen om nummeret "Small Worlds".
 
- Jeg håbede sådan, at han ville klare den. Jeg ville sådan håbe, at det ikke tog livet af folk, at de øver sig i, hvordan de skal leve deres liv, siger John Mayer.
 
Men efter sin egen historie med alkohol er han klar over, at hvert alkoholmisbrug er unikt og dybt personligt.
 
- Det handler meget om, hvordan du er som person, og hvordan du er oppe i hovedet, og derfor er det meget svært at forklare for andre mennesker, hvorfor man gør, som man gør, siger Mayer.
 
 
Han påpeger, at alkohol i den grad bliver påduttet folk, og at man ikke kan gå på sociale medier fredag og lørdag uden talrige lovprisninger af alkohol.
 
- Man bliver nødt til at se på det at drikke, som en risikoberegning. Hvad opgiver jeg for at drikke, og hvad får jeg ud af det?, det er det, man skal spørge sig selv om, siger John Mayer.
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close