Hollywood 30. maj 2014

Så meget betaler han for baskethold

Eks-Microsoftboss griber dybt i lommen
Af af
Det bliver lige.............11.000.000.000 kroner.
Det bliver lige.............11.000.000.000 kroner.
Foto: All OverDet er ingen hemmelighed, at der er masser af penge i computersoftware - masser af penge!

En af dem, der har tjent mest i verden på den konto er Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, der stoppede i firmaet tidligere i år efter at han i 1980 blev ansat som medarbejder nummer 30 i virksomheden.

Ballmer var ved finansmagasinet Forbes' seneste opgørelse god for 113 milliarder kroner, hvilket sikrede ham en placering som den 32. rigeste i verden.

En sjat af de penge - 11 milliarder kroner - har Ballmer nu brugt på et hobbyprojekt, der skal udfylde noget af hans tid efter afskeden med Microsoft.

Det drejer sig om basketballholdet LA Clippers, som kom til salg, efter at den hidtidige ejer, Donald Sterling, var blevet fanget i racistiske udfald mod sorte. Sterling angreb blandt andet en af sportens ypperligste ikoner - Magic Johnson.

Sterling fik en kæmpe bøde, og de øvrige ejere af NBA-mandskaber lagde pres på for at tvinge Sterling og hans tidligere kone til at sælge holdet for ikke at bringe sporten og ligaen i miskredit.

Ballmer var i budkamp med to andre interesserede parter, men de havde ikke den tidligere Microsoft-boss' økonomiske muskler.

En række detaljer resterer, før Ballmer kan kalde sig Clippers-ejer, men det drejer sig angiveligt om småting.

Med en pris på 11 milliarder er der tale om en rekord-sum for et NBA-mandskab.

Donald Sterling købte i sin tid LA Clippers for 12 millioner dollar.

Om hobbyprojektet siger den kommende Clippers-ejer:

- Jeg elsker basketball. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at Clippers vinder - og får stor succes - i Los Angeles, udtalte Steve Ballmer fredag i en pressemeddelelse.

Sponsoreret indhold