Så lidt tjente stjernerne fra “Skam”

(Foto: NRK)

Det kan godt være, at den tog både Norge, Sverige og Danmark med storm. Det kan også godt være, at den løb med flere fornemme TV-priser.

Og det kan også godt være, at den fik drenge og piger over hele verden til at længes efter kærestesorger og teenageproblemer.

Men selv om den norske serie ”Skam” er blevet hyldet som én af de bedste ungdomsserier nogensinde, er dens hovedrolleindehavere ikke blevet belønnet på pengepungen.

Faktisk har Ulrikke Falch, Josefine Frida Pettersen, Thomas Heyes og resten af "Skam"-holdet tjent ganske lidt på at brillere i den populære serie.

Det skriver Aftonbladet ifølge Ekstra Bladet.

Aftenbladet har kigget ”Skam”-stjernernes indtægter igennem for 2016, og du kan se skuespillernes løn herunder.

Indkomsten gælder alt, som stjernerne har tjent det pågældende år. Ekstra Bladet har herefter valgt at runde beløbene op og ned.

Lisa Teige (spillede Eva, havde hovedrollen i sæson 1): 52.000 kroner

Josefine Frida Pettersen (spillede Noora, havde hovedrollen i sæson 2): 191.000 kroner

Iman Meskini (spillede Sana, havde hovedrollen i sæson 4): 49.000 kroner

Ulrikke Falch (spillede Vilde): 121.000 kroner

Ina Svenningdal (spillede Chris): 38.000 kroner

Thomas Hayes (spillede William): 227.000 kroner

Tarjei Sandvik Moe, som spillede Isak, og Marlon Langeland, som spillede Jonas, var begge under 18 sidste år, og derfor optræder de ikke i systemet.

Serien, der løb over de norske TV-skærme for første gang i efteråret 2015, har vundet Foreningen Nordens Sprogpris 2016.

- Originalsproget er en vigtig del af seeroplevelsen. En identitetsmarkør, der er anderledes, men alligevel så kendt og lig ens egen, at den enkelte seer kan bruge det i sit eget repertoire.

- Få er lykkedes med at gøre nabosprog så morsomt, relevant og sejt blandt unge i Norden som årets prisvinder, skrev Foreningen Norden om tildelingen af prisen.

SKAM

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close