Hollywood9. oktober 2015

Så dyrt er det at redde Matt Damon!

I mange af de film, hvor Matt Damon medvirker, er omdrejningspunktet, at han skal reddes på den ene eller anden måde. Og det er efterhånden løbet op i en del penge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/matt_damon_-_the_martian_-_aop.jpg
 Foto: All Over Press

Har du lagt mærke til et mønster i de film, hvor du kan finde den amerikanske skuespiller Matt Damon? I ”Saving Private Ryan” skal han reddes af soldater under anden verdenskrig, og i hans seneste film, ”The Martian”, skal han hjælpes hjem fra Mars.

En amerikansk universitetsprofessor ved navn Kynan Eng har prøvet at udregne de fiktive beløb, det ville have kostet at redde skuespilleren Matt Damon fra de kniber, han ofte ender i. Og det er ikke et lille beløb, skriver quora.com.

Her er altså ikke tale om de rigtige beløb, som det har kostet at producere filmene, men hvad det reelt ville have kostet i filmenes univers med Matt Damon at få ham i sikkerhed.

I eksemplet med ”Saving Private Ryan” ville det have kostet lige under 650.000 kroner for den amerikanske hær at sende den redningsekspedition af udvalgte soldater ud for at finde og redde menig Ryan (Matt Damon) under anden verdenskrig.

Og det er faktisk i den billige ende af Damons penible situationer...

For hvis vi tager en af hans nyere film ”Elysium”, der foregår i fremtiden, blev det astronomiske beløb hele 659 millioner kroner for at få Damon i sikkerhed.

”The Martian” er bestemt også i den dyre ende, men hvis man regner beløbene fra alle de film, hvor Matt Damon er i fare, sammen, får man et beløb på over 5,9 billioner kroner. Her er vi altså færdige med at regne i milliarder og er gået skridtet videre.

Det er dermed noget af en håndfuld jordnødder, som det har kostet gennem tiden at redde skuespilleren. Og som GazetteTimes så retorisk skriver, er det store spørgsmål vel egentlig, hvorfor man bliver ved med at sende Matt Damon ud på farefulde missioner, når han konstant skal hentes hjem for uhørlige summer.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_hllwd_116.png

Sponsoreret indhold