Hollywood1. september 2015

Rocksangerinde: Voldtægt var min egen skyld

"The Pretenders"-sangerinden Chrissie Hynde er blevet upopulær efter udtalelser om, at hun selv var skyld i voldtægt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/chrissie_hynde_aop.jpg
 All Over Press

Den 63-årige sangerinde Chrissie Hynde er bedst kendt som forsangeren i 70'er rockbandet The Pretenders. Her gav hun den gas med sit sorte hår, lige så sorte eyeliner og hits som "Brass in Pocket".

Men Chrissie Hynde har gjort sig voldsomt upopulær efter en kontroversiel udtalelse om en voldtægt, hun blev udsat for i 1970'erne.

- Lad mig gøre det klart at teknisk set, uanset hvordan man ser på det, så var det min egen skyld, og det tager jeg det fulde ansvar for, skriver sangerinden ifølge The Guardian i sin nye selvbiografi.

Chrissie Hynde var bare 21 år, da hun mødte et bandemedlem fra en motorcykelklub i Ohio, fortæller hun i et interview med Sunday Times' magasin.

- Hvis jeg går på gaden og er diskret klædt på og holder mig for mig selv, og der så er en, der angriber mig, så vil jeg sige, at det er deres skyld. Men hvis jeg spiller på mit udseende og er provokerende, så lokker du nogle, som er sindsforvirrede - lad være med det! råder den 63-årige stjerne.

[node:aller-related-content]

Bandemedlemmet lovede at tage den 21-årige Chrissie Hynde med til fest, men i stedet tog han hende med til et tomt hus, hvor han voldtog hende.

- Hvis jeg går rundt i mit undertøj og er fuld, kan det så være andres skyld end min egen? spurgte sangerinden retorisk i interviewet med Sunday Times' magasin.

- Hvis du har taget noget på, der skriger "Kom og tag mig", så skal du være hurtig på fødderne, konkluderede sangerinden.

Støtteforeningen for voldtægtsofre i Storbritannien er dog langt fra enige i udtalelserne:

- Ofre for seksuel vold må aldrig føle, at de er ansvarlige for det, de er blevet udsat for, lyder den officielle udtalelse fra organisationens direktør, Lucy Hastings, i følge The Guardian.

Sponsoreret indhold