Hollywood26. maj 2015

Robert Redford holder tale for College-studerende

Superskuespilleren var mødt op for at holde afgangstale for de studerende på Maine’s Colby College

At få overrakt sit eksamensbevis foran familie og medstuderende er en stor oplevelse i sig selv. Kommer der oven i købet en berømt Hollywood-stjerne forbi og holder en tale for klassen, bliver det bestemt en dag, der går over i historien.

Det skete for afgangsklassen på Maine's Colby College i USA, søndag. Her var taleren ved dimissionen ingen ringere end skuespiller Robert Redford.

Den garvede skuepiller, der som ung selv har gået på skolen, tilskyndede i sin tale de studerende til at vise frygtløshed over for de store udfordringer, de kommer til at møde i livet uden for skolen.

- Vær ikke bange for at løbe en risiko, vær ikke bange for at mislykkes, vær modige, sagde han blandt andet i sin tale ved skolens afgangsceremoni.

[node:aller-related-content]

- I træder ind i en verden, der er temmelig barsk. Den er temmelig kaotisk, temmelig splittet. I har klimaændringer, gæld, krig, politisk lammelse. Det er en ret grim historie. Men jeg tror på, historien kan blive omskrevet, og jeg tror på, at I er de rette til at gøre det, sagde han.

Efter sin tale modtog den 78-årige skuespiller en æresgrad fra skolens kunstfakultet.

Robert Redford, der selv kom ind på skolen på et baseball-stipendium, nåede dog kun at gå der knap et år, før han droppede ud. Han har senere uddannet sig på kunstskolen Pratt Institute og studeret skuespil på American Academy of Dramatic Arts.

I løbet af sin lange karriere, har Robert Redford modtaget et utal af priser for sit arbejde som skuespiller, instruktør og filmproducer. Blandt andet modtog han en æres-Oscar i 2002.

Se hele Robert Redfords tale til de studerende her.

- Ritzau Fokus

Sponsoreret indhold