Hollywood 20. december 2017

Model mistede ben på grund af tampon: Risikerer at miste det andet

Den amerikanske model Lauren Wasser mistede i 2012 sit ene ben, efter at hun pådrog sig den alvorlige bakteriesygdom toksisk shock syndrom. Nu risikerer hun at miste sit andet ben som følge af sygdommen, der også er kendt som ”tamponsyge”. Se billeder af Lauren Wasser nederst i artiklen. OBS! Billederne kan virke voldsomme!
Foto: All Over

Den 29-årige model Lauren Wasser var faretruende tæt på at miste livet tilbage i 2012, da hun pådrog sig den alvorlige bakteriesygdom toksisk shock syndrom.

Hun måtte have amputeret sit højre ben under knæet for at komme sig over den livstruende sygdom, der opstod, fordi Lauren Wasser havde brugt tampon.

Mangler du årets julegave? Køb det her på under ét minut!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu risikerer Lauren Wasser, der stadig arbejder som model, dog også at miste sit venstre ben.

Det fortæller den amerikanske kvinde fra Californien ifølge Mirror i en klumme i In Style.

Se billeder af Lauren Wasser nederst i artiklen. OBS! Billederne kan virke voldsomme!

I dag – fem år efter den livstruende tilstand – kæmper hun nemlig med så mange smerter i sin fod, at der måske ikke er andre udveje end at få benet sat af. I 2012 fik hun fjernet alle tæerne og hælen på venstre fod, men det lykkedes læger at redde resten af hendes ben.

- Jeg er dagligt i ulidelige smerter, skriver hun i klummen ifølge Mirror.

- Jeg har et guldben, som jeg er vildt stolt af, men min venstre fod har et åbent sår, ingen hæl og ingen tæer, fortæller hun videre.

Ifølge Lauren Wasser vil der ikke gå mange måneder, før at hun er på operationsbordet igen.

Se billeder af Lauren Wasser nederst i artiklen. OBS! Billederne kan virke voldsomme!

Mangler du årets julegave? Køb det her på under ét minut!

- Jeg kan ikke undgå at få mit andet ben amputeret. Der er intet, jeg kan gøre. Men hvad jeg kan er at sørge for, at dette ikke sker for andre, fortæller Lauren Wasser og hentyder til det enorme arbejde, hun har gjort for at oplyse andre kvinder om den dødsensfarlige sygdom, som altså kan opstå, hvis man ikke skifter tampon som anbefalet.

Lauren Wasser blev selv alvorligt syg af toksisk shock syndrom tilbage i 2012, og hendes tilstand var så kritisk, at hun fik et kæmpe hjerteanfald og udviklede desuden koldbrand i sine ben.

Det lykkedes ikke lægerne at redde hendes højre ben, der måtte amputeres lige under knæet. Desuden måtte lægerne også fjerne noget af hendes venstre fod i kampen for at redde hendes liv.

Trods handicappet har Lauren Wasser fortsat sin succesfulde karriere som model.

Du kan se billeder af hende fra catwalken og den røde løber i galleriet herunder. OBS! Nogle af billederne kan virke voldsomme!

Lauren Wasser

Sponsoreret indhold